Најновије

ЕУ упутила подршку Путиновом противнику осуђеном за криминалне радње

БРИСЕЛ- Европска унија тврди да је су пресуде руском опозиционом лидеру Алексеју Навалном и његовом брату Олегу политички мотивисане. 
ЕУ (фото: lse.ac.uk)

ЕУ (фото: lse.ac.uk)

"Оптужбе против њих нису доказане на суђењу. Изузимајући неколико изабраних представника медија, јавности и међународним посматрачима није дозвољен улазак у зграду суда на читање пресуде", наводи се у саопштењу портпаролке високе комесарке за спољну и безбедносну политику ЕУ Федерике Могерини. Навални је ухапшен вечерас када је кренуо на протест организован због пресуде којом је осуђен на условну казну од три и по године затвора под оптужбом да је са својим братом Олегом проневерио 27 милиона рубаља (546.000 евра) и тиме оштетио француску козметичку фирму Ив Роше. Он је ухапшен јер је прекршио одредбе кућног притвора у којем је од фебруара због друге пресуде за проноверу.
Прочитајте још:Украјина драстично смањује трговину са РусијомПорошенко тражи да војне фабрике раде у три смене
Агенција Асошијетед прес јавља да се на московском Тргу Мањеж окупило неколицина људи. Протест су најавиле и присталице руског председника Владимира Путина. У саопштењу портпаролке Федерике Могерини се наводи да ЕУ очекује да вечерас обе стране покажу уздржаност. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА