Најновије

Стефановић: Вучић није Тони Блер

БEOГРAД - Шеф посланичког клуба Демократске странке (ДС) Борислав Стефановић изjавио jе данас да оправдан гнев грађана због лоше економске ситуациjе неће бити адекватно артикулисан уколико та партиjа не буде имала шокантан програм и не окупи оне коjи су заиста у опозициjи.
Борко Стефановић (Фото: Б92 скриншот)

Борко Стефановић (Фото: Б92 скриншот)

"Пуно тога зависи од нас самих и колико ћемо одговорити тесту времена и колико ће права опозициjа бити у стању да се окупи", рекао jе Стефановић Танјугу. Oн jе навео да ће то окупљање бити jедан од задатака у следећоj години, међутим, сматра да не треба ни журити jер ће време као наjбољи судиjа показати ко jе у оквиру тог демократског фронта против актуелне власти, ко jе спреман на окупљање засновано на програму, заjедничким вредностима, а да разлике стави у политички шпаjз. "Суjета jе ту наjмањи проблем, зато што ће грађани да нас натераjу", истакао jе он и обjаснио да ће управо грађани, такође, непогрешиво изабрати и оне коjи су нова нада и коjи имаjу снагу да покрену таj талас. Стефановић веруjе да грађани неће дозволити да инициjатори свега тога буду људи коjи су политички рекли шта имаjу у прошлости, коjи нису прошли тест времена и грађанске оцене. "И у том смислу сам jа оптимиста, само што треба издржати ове притиске режима, ово насиље коjе се спроводи на изборима. Сваки поjединачни избори показуjу да оваj режим гуши слободу", рекао jе он. Стефановић jе казао да и да не би требало излагати ДС непотребном ризику да изгуби и овако нарушен кредибилитет тиме што би правила договоре са онима коjи су рекли своjе и коjи су залупили снажно врата демократскоj странци. "Рецимо, господин Tадић. Његова позициjа jе врло чудна и осетљива, он сам каже, видећемо да ли смо власт или опозициjа…док они не виде, заиста не бих у политичком смислу излагао ДС неком непотребном ризику", рекао jе Стефановић. Ипак, уверен jе да у СДС има "дестилованих опозиционара коjи феноменално наступаjу у скупштини" са коjима, како наводи, може политички да се разбуца режим и додаjе да с радошћу jедва чека таj дан.
Прочитајте још:ДА ЛИ ЈЕ ПРЕТЕРАО: Погледајте шта је Шешељ написао о Драгици Николић!
Стефановић jе оценио да jе висок реjтинг СНС последица наде и предизборних обећања, да многи живе искључиво од наде да ће наћи посао, а да ДС врло ефектно доказуjе да jе то празнина, “политичка шупља канта коjа све више звечи”. "Вучић им jе дао илузиjу правде тиме што су ухапсили 76 чланова ДС и подигли само jедну оптужницу", рекао jе Стефановић. Сматра и да садашња власт не разуме да су се ствари промениле и да оно што се спроводило 90-тих више ниjе примењиво у модерно време. "СНС ниjе нова лабуристичка партиjа Велике Британиjе нити jе Вучић Tони Блер, знам да би он можда волео да jе Mаргарет Tачер, али далеко jе то од тога зато што свет ниjе исти. Наш дуг jе достигао 22 милиjарде евра, Вучићева влада се задужуjе 88,9 евра у секунди и то грађани треба да знаjу", рекао jе он. Стефановић jе навео и да ДС мора да именуjе оне коjи су правиили грешке истичући да већина њих више ниjе у тоj партиjи, међутим, поставио jе у том смислу и питање кредибилитета Вучића и Николића. "Mи треба да обjашњавамо грешке оних коjи одавно више нису у ДС, а Николић и Вучић су се родили jутрос, обасjани светлошћу имали су просветљење и пронашли европски пут, и Вебера, и Сингапур, и сад немаjу везе ни са наjвећом светском инфлациjом, ни са горивом у боцама, ни са ратом на Kосову, ни са санкциjама, ни са љубављу према хашким оптуженицима, ни са насиљем према политичким противницима и мањинама, сад нико нема везе, то jе све Шешељ", прокоментарисао jе Стефановић. Oценивши да се против неистомишљеника у таблоидима, коjе jе назвао политичком песницом Aлександра Вучића, води организована хаjка, тврди да су га новинари, после удеса коjи се догодио jер jе возач другог аутомобила био у алкохолисаном стању, звали после три минута. "Знам тачно и ко jе организовао медиjску хаjку и знам да jе дошла из MУП, кабинета доктора Стефановића, знам све, али то jе у Србиjи, аjде да га облатимо, аjде да ангажуjемо археолошку екипу да ископа било шта о њему, о приватном животу, Вучићев режим не преза ни од чега, нема цивилизациjских обзира", оценио jе Стефановић. За лидера своjе странке Боjана Паjтића каже да jе упрско непрестаним и нелегалним нападима на власт у Воjводини успео да сачува страначку структуру и унапреди њен рад у тешким околностима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА