Најновије

Угинуо јазавичар Лео који је спасао девојчицу од разјареног мастифа

ПАНЧЕВО - У недељу поподне у насељу Стрелиште, у Панчеву, одиграла се драма, када је булмастиф побегао из свог бокса и напао једанаестогодишњу девојчицу. Последице напада биле би много веће да се у њихов окршај није умешао мали јазавичар Лео, како би одбранио дете. Нажалост, свој херојски чин платио је животом, јер је два дана након напада Лео подлегао повредама, преноси сајт zivotinje.rs.

Овај јазавичар је жртвовао свој живот за своју младу власницу (фото: zivotinje.rs)

Овај јазавичар је жртвовао свој живот за своју младу власницу (фото: zivotinje.rs)

Милица Панајотовић очевидац догађаја и девојка која је јако волела Леа, испричала је причу коју ових дана препричава цело Панчево.

- Булмастиф је у недељу напао девојчицу која је возила ролере у својој улици. То је иначе комшијски пас, кога су газде узеле да ноћу чува дворште, а дане је проводио у боксу. Тог поподнева је побeгао, спазио дете и скочио на њега. Ујео је за руку, а онда је почео да је баца као лутку са једне стране улице на другу… Девојчица је вриштала, а њене крике чула је комшиница која је потрчала да је истргне од разјареног пса. Предухитрио ју је њен храбри јазавичар Лео.

Милица каже да је Лео лајао на булмастифа и покушавао да га нападне и одврати његову пажњу од детета. Пас је свесно жртвовао свој живот, а у помоћ су му притекла и двојица момака који су успели да отерају булмастифа и притекну у помоћ повређеној девојчици и Леу.

- Дете је одведено у болницу. Нажалост, државна ветеринарска станица одбила је да пружи помоћ Леу, јер дечко који их је назвао није био његов власник. Леови власници схватили су озбиљност његових повреда и одвели га код другог ветеринара…

У ветеринарској амбуланти “Спина” учинили су све, могуће и немогуће, да спасу Леа. Операција је успешно извршена и сви смо се надали његовом опоравку. Лео је следећег дана чак и махао репићем и све је указивало да ће прича имати срећан крај. Нажалост, Лео није издржао…

- Лео је био пас којег су волели не само његови власници, већ и цела улица, која му је захвална што је спасио живот девојчице. Сви ћемо га памтити као малог пса са великим срцем – испричала је Милица.

Izvor: zivotinje.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА