Најновије

Апел министру Тасовцу због терора аранђеловачких општинара

АРАНЂЕЛОВАЦ - У општини Аранђеловац, у селу Даросава, својим ентузијазмом, напорима и без подршке локалних власти или државе, група младих људи је пре неколико година отпочела рад на оживљавању запустелог и оронулог сеоског дома културе и он данас представља окосницу активног друштвеног живота, како Даросаве, тако и околних села, првенствено због низа садржаја који су омогућени деци и омладини, међутим, сада имају проблем коме се никако нису надали, а то је, по њиховим речима, што су уместо подршке добили терор, самовољу и бахатост локалних општинара.
Фото: Дечији хор "Бомбонице" из Даросаве (ЈуТјуб)

Фото: Дечији хор "Бомбонице" из Даросаве (ЈуТјуб)

Пре неколико дана, локални општинари, иначе активисти Српске напредне странке, избацили су их из дома културе без икаквог објашњења, претећи да ће сами избацити цео намештај и све ствари, уколико то сами не учине у року од два дана, док при томе код себе нису имали никакав документ или одлуку Скупштине општине, што према речима Слободана Радисављевића, једног од покретача Центра културе Даросава, представља крајњу бахатост и чист терор. Слободан Радисављевић се обратио због ових проблема медијима са циљем да у јавност изнесе целу ствар и на тај начин јавно апелује на општинске власти, али и на министра културе, Ивана Тасовца, а како сам каже, редакција Правде је први медиј у Србији који им је изашао у сусрет. "Кад смо дошли у дом културе, тамо нисмо затекли ни столицу за седење, а не нешто више. То је најбољи показатељ шта је тај простор био пре него што смо почели са радом." - отпочиње своју причу Радисављевић. "Они су се у уторак појавили и рекли нам да избацимо све ствари и да више не можемо да радимо у дому културе, при томе нас оптужујући за најневероватније измишљотине, па и између осталог и да у дому окупљамо алкохоличаре и наркомане. Дубоко верујем да је ово изоловани случај, а не пракса, идеја или манир Српске напредне странке. Сам недостатак неког писменог документа најбоље указује у правцу да ови активисти СНС-а све раде по свом личном нахођењу, без знања и одлуке Скупштине општине." - објашњава Радисављевић и истиче да нико из њиховог удружења "Центар културе Даросава" није члан ниједне странке и да су они непрофитна и нестраначка организација. "Ми не желимо да претерујемо, али знајући колико је тешко бавити се културом у данашњој Србији и каква је ситуација, сигурни смо да представљамо један светао и веома редак пример пожртвованог културног и друштвеног активизма који није на јаслицама државе, а који је постигао и више него изванредан резултат. У том смислу очекујем да, поред Скупштине општине и врха аранђеловачке Српске напредне странке, највиша инстанца, а то је министар Иван Тасовац, стане у нашу заштиту. Овим путем упућујемо посебно апел министру да нас заштити." - поручује Радисављевић.
"Стално од сваке власти слушамо приче како је потребно да сви будемо бољи у Србији и да не чекамо државу да све она ради, а кад неко то заиста учини и уради нешто за своју околину и своју државу, онда добије ово што добије управо од представника власти, што је врхунац бахатости и безобразлука." - додаје он.
"У прошлој години је одржано преко 50 културних садржаја,основан дечији хор Бомбонице, основана еколошка секција, музичка секција, организоване биоскопске пројекције, многобројне изложбе, концерти, дешавања... Оно што је најважније је то што смо успели да направимо центар који покреће друштвени живот и за децу и омладину представља нешто здраво што имају у свом дворишту." - истиче Радисављевић. Све активности и садржаји су створени волонтерским радом, личним средствима и уз помоћ пријатеља уметника, напомиње Радисављевић, представник Центра културе Даросава. "Прошле године удружење није добило никаква средства, а ове године очекујемо средста на основу пројеката које смо предали на конкурс који је расписала Општина Аранђеловац, међутим, ово што се десило нас доводи у ситуацију да се запитамо да ли та Скупштина општине уопште постоји или нашом општином влада лична самовоља оних који су умислили да су "локални богови". Такође, подвлачим да итекако имамо подршку свих родитеља и омладине у Даросави и околним селима, посебно зато што је до пре коју годину, док ствар нисмо преузели у своје руке, овај дом културе служио као магацин паучине и рђе." - закључује Радисављевић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА