Најновије

Освештан војни параклис у Топчидеру

БЕОГРАД - Престолонаследник Александар Kaрађорђевић присуствовао је јутрос освећењу војног параклиса Светог Теодора Тирона у Топчидеру. Свету Архијерејску Лиургију служио је Патријарх Иринеј са свештенством. 
Фото: Двор

Фото: Двор

Свечаности су присуствовали и заменик начелника генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, командант команде за обуку генерал-мајор Ђокица Петровић и начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Станко Васиљевић Након завршетка литургије Патријарх Иринеј обратио се присутнима и у свом говору између осталог истакао задовољство због присуства престолонаследника Александра овој свечаности, истакавши да су управо његови преци градили и оспособљавали ова здања. Патријарх је такође истакао историјску симболику и повезаност круне, цркве и крста и војске која чува границе наше земље и наш народ, нагласивши да када год су ти симболи ишли једни уз друге српски народ је имао чиме да се поноси.

После литије и освећења часног крста, присутнима се обратио начелник групе за верске послове војни свештеник протојереј Селимир Вагић, а затим је уследила додела грамата заслужнима за обнову параклиса.

Извор: Двор

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА