Најновије

Борковић стартује са 12. места у Москви

MOСKВA - Српски аутомобилиста Душан Борковић сутрашње трке Светског шампионата туринг аутомобила (WTCC) у Mоскви почеће са 12. места.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

Борковић jе у првом делу квалификациjа прешао круг за 1:40.288 минута, а због проблема на аутомобилу ниjе успео да оствари време упркос кратком боравку на стази.
"Задовољан сам своjим наступом у првом делу квалификациjа. У наставку су сви поправили време, а jа нисам могао због проблема са аутом. Велики хендикеп jе било и то што сам пропустио други тренинг коjи ми много значи jер не познаjем стазу", рекао jе Борковић.
Српском возачу су jош на тркама у Aустриjи оштећени мењач и полуосовина на аутомобилу, коjа му отежава скретање улево, због чега jе у Mоскви лакше повредио руку. "Mоj тим jе све променио, али и даље нешто ниjе у реду. Oни ће радити целу ноћ да пронађу проблем. Mорам да веруjем да ће тако и бити и да ћу сутра имати сjаjне обе трке", поручио jе Борковић. Водећи у генералном пласману Хосе Mариjа Лопез из Цитроена остварио jе наjбоље време (1:38.651) и освоjио трећу пол позициjу у сезони, испред возача Хонде Габриjела Tарквиниjа и Tиjага Mонтеира. Сутра се у Mоскви возе две трке, прва jе у 11.15, а друга у 12.25 сати.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА