Најновије

Златне трубе остају без спонзора?

До Сабора трубаче је остало мање од два месеца, а организатору прети опасност да остане без дела спонзорских прихода и озбиљно угрози организацију највеће трубачке манифестациоје у свету, изјавио је повереник одбора СНС и шеф Одборничке групе ове партије у Лучанима Слободан Јоловић.
BBC.co.uk

BBC.co.uk

Наиме, Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки у целости је поништила отворени поступак јавне набавке средстава за финансирање 54. Драгачевског сабора трубача у Гучи. У поступку одлучивања, по захтеву за заштиту права једног од понуђача, оспорен је начин на који је урађена конкурсна документација. - Да је била оправдана сумња како је читав поступак јавне набавке незаконито покренуо Адам Тадић, директор Центра за културу, уместо Општинска управа, говори и чињеница да је тек на седници Скупштине општине Лучани од 27. маја измењена одлука о организацији у делу преношења надлежности са општинске управе на Центар за културу, што је класична злоупотреба службеног положаја која покреће и кривичну одговорност. Сумња се да су постављени услови дискриминаторски и да је реч је о фаворизовању једног од понуђача блиског партији којој припада Тадић - наводи се у саопштењу Јоловића. Како је организатор сабора општина Лучани, Одборничка група СНС је затражила да због лоше организације прошлогодишњег сабора комплетно општинско руководство поднесе оставку и тако спасе „Трубу“. - Удружили су се и вратили да Сабор воде они који су до 2002. године његово финансијско пословање држали на „позитивној нули“. Странке, чији одборници врше локалну власт у општини Лучани, заједно су освојиле око 20 одсто гласова на парламентарним изборима (опозициона СНС 61,38). Због личног богаћења уведени су пратећи садржаји свуда и на сваком месту. Продаја пива је на првом месту. Под шатрама хармоника, певачице, плесачице - каже Јоловић. Он подсећа да прошле године није било ни трубачке будилице.
- Утихнуле су прангије. Комунална хигијена испод сваког нивоа. Трубачки оркестри бојкотовали су Гучу, а смањена је и посета гостију. Драстично су смањени приходи и неоправдано повећани трошкови који су прошле године износили 51 милион динара и били највећи од постојања Сабора трубача који се ове године одржава 54. пут од 6. до 10. августа - наводи Јоловић.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА