Ниска концентрација витамина Д у крви је повезана с већим ризиком за повишени крвни притисак, тврде стручњаци.
Иначе, витамин Д се производи у организму после излагања сунчевој светлости, а путем хране га је могуће унети из јаја, млека, јогурта, сардине, лососа, житарица или наранџиног сока, пише научни часопис „Тхе Ланцет Диабетес & Ендоцринологy“. Нови резултати научника Универзитета Јужна Аустраљиа прикупљени су од 146.500 људи из Европе и Северне Америке. При том се показало да је свако повећање концентрације витамина Д у крви за 10 одсто, смањује ризик од високог крвног притиска за осам одсто. Тањуг
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.