Најновије

Ускоро у Европи: Наруквица за праћење деце

У Јужној Кореји данас је почела продаја наруквице за праћење деце уз помоћ апликације на мобилном Андроид телефону, коју је лансирала корејска мултинационална компанија ЛГ.
Слика светле будућности фото: Akihabaranews.com

Слика светле будућности фото: Akihabaranews.com

Употреба наруквице кизОН, која ће у продаји у Европи и САД бити ове јесени, је једноставна - трака се обавије око дететове руке која је опремљена ГПС сензором повезаним са Андроид апликацијом на мобилном телефону, пренео је лист Фигаро. Наруквица кизОН омугућава родитељима да у сваком тренутку буду у контакту са дететом. Уколико дете не одговора на позив родитеља аутоматски се активира микрофон инсталиран на наруквици тако да се може чути све што се дешава у околини детета. Дете може да позове родитеље једноставним притиском дугмета на наруквици без памћења броја телефона. Наруквица је програмирана да непрестано ради без пуњења 36 сати. Када батерија падне на испод 25 одсто капацитета родитељи на мобилном телефону добијају упозоравајуће обавештање. КизОн наруквица биће продавана у плавој, розе и зеленој боји.
Занимајте се:(ВИДЕО) Погледајте како у Кини лече зависнике од интернетаГугл цензурише порнографију!Контрацепција на даљински управљач
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА