Најновије

Ове мисли Вас коче на путу ка срећи

Књига које саветују како бити весео и како водити срећан живот има све више, али ви не бисте требали да се препуштате литератури, нити би било који писац требало да вам каже шта да радите. Тајна срећног живота је заправо у томе како мислимо и шта мислимо. Ако смо оптимистични, бићемо и срећнији, без црних мисли, карактеристичних за вечите песимисте којима је чаша увек полупразна.
Песимизам је лош, фото: Ecooptimism.com

Песимизам је лош, фото: Ecooptimism.com

Међутим, знати колико је позитивно размишљање добро и бити оптимиста два су потпуно различита појма, нарочито у време када је наш ум навикнут да слуша много негативних ствари. Уколико сте особа која више тежи ка песимизму, следе прави савети за вас. Свако од нас је бар једном у животу изговорио ове три реченице, али време је да се од њих опростите за сва времена, уколико желите позитивне мисли, које воде до бољег расположења, а самим тим и срећнијег живота. Нисам довољно... Брза, јака, талентована - који год да је придев у питању, поготово у случају да се и мења неколико пута дневно, ствара осећај кривице, јер нисмо успели да испунимо задатак. Међутим, како објашњава психијатарМарсија Рејнолдс, истина је селедећа: ви сте оно што мислите. Управо зато је време да свој мозак преусмерите на позитивна размишљања. "Запамтите да сте људско биће које даје све од себе. Опростите себи, а затим пронађите неки хоби који ће вам помоћи да се осећате цењеније и вредније, па ћете имати много мање времена да мислите како нисте довољно добри" - написала је Рејнолдс на свом блогу. Они су бољи од мене! Теодор Рузвелт је једном рекао да је упоређивање крадљивац радости. Постоји ли нешто тачније од тога?! Студије су показале да када се осећамо лоше, заправо спуштамо сопствене критеријуме и циљеве. Наравно да ће увек постојати неко ко је бољи, али зашто никада не помислимо да смо и ми од некога бољи? Да и ми имамо таленат за нешто?
Још тема:По нови бубрег до Турске и ИндијеДа ли од лоших вести можемо да се „разболимо“?Пажљиво са пробањем купаћег костима: Можете се заразити хепатитисом!
Психотерапеут Данијела Темпеста саветује да, уместо да гледате друге као одраз вашег успеха, покушате да промените угао гледања. "Ако је поређење начин на који вреднујете себе, увек ћете бити губитник. У овој животној игри никада нећете достићи то да будете бољи од свих других на све начине, а зашто бисте и били? Оно што живот чини дивним и занимљивим јесте учење и од других. Уместо да покушавате да будете бољи од других, искористите своју енергију да постанете најбоља верзија самог себе" - објаснила је Темпеста. Може ли једном у животу нешто да буде како треба? Сви имамо те дане када нам све испада из руке, сломимо штиклу или смо бесни. Ако имате проблем да пронађете светлу тачку у не тако светлом дану, узмите оловку у шаке. Студијом је доказано да су учесници који су записивали позитивна искуства током целог дана, били боље расположени и мање су посећивали здравствене установе, у односу на оне који нису практиковали записивање. Осврт на позитивне ствари које су вам се догодиле у току дана избациће позитивност у први план, а ускоро ћете приметити и да је заправо све како треба, само понекад испустите шољу кафе, што се дешава и најуспешнијима. Извор: Стил

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА