Најновије

Вучић: 30 милиона евра за топионицу у Бору

Премијер Алекасандар Вучић рекао је данас радницима Рударско-топионичарског басена Бор да ће Влада Србије издвојити 30 до 40 милиона евра до краја године за завршетак топионице и репрограм дугова.
Фото: Влада Србије

Фото: Влада Србије

Међутим, Вучић је затражио од њих да заједно с владом и пословодством фабрике контролишу како ће тај новац бити утрошен. Вучић је радницима топионице у препуној хали рекао, после разговора са пословодством РТБ Бор, да се влада нашла пред избором да прода РТБ, или да улози додатни напор да заврси топионицу и на тај начин "купи" будућност басена па да му онда трази стратешког партнера, али да задрзи већинско власништво. "Али, после овог додатног улагања, мора доћи до озбиљне контроле пословања и до озбиљних уштеда, јер држава нема нова за бацање", рекао је Вучић, који се радницима обратио уз помоц мегафона. Он је додао да држава располаже са 15 милијарди динара, односно 130 милиона евра за предузећа у реструктурирању и мора да брине и о оним радницима тих предузећа за које се не може наћи решење као за РТБ Бор. "Држава неће бежати од одговорности, али новац који ћемо вам дати не сме бити бачен у бунар", указао је председник српске владе. Он је подсетио да је то новац пореских обвезника, односно грађана Србије и да се сваки динар мора трошити одговорно. "Нема пара у државној каси", рекао је Вучић и додао да је Србија данас презадужена, јер су неодговорни људи од 2007. до 2009. године трошили новац купујући гласове за изборе, уместо да су се суочили с кризом, дошли међу раднике и рекли да мора да се штеди.
 Сличне вести:Крстић прелази у приватни сектор?Делта Холдинг: Никад са Шарићем или било којим другим инкримисаним особама…Спољна трговина Србије у порасту
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА