Најновије

Бугари се уплашили ЕУ: Траже обуставу изградње "Јужног тока"!

СOФИJA - Председник Бугарске Росен Плевнелиjев позвао jе данас на обуставу свих активности везаних за гасовод "Jужни ток" у тоj земљи, док се таj проjекат не усклади с европским законодавством, jавила jе агенциjа БTA.
Постављање цеви Јужног тока у Бугарској (фото: gazprom.com)

Постављање цеви Јужног тока у Бугарској (фото: gazprom.com)

Бугарски председник jе реаговао на извештаjе медиjа према коjима се Бугарски енергетски холдинг спрема да потпише уговор са руским "Гаспромом" о заjму од око милиjарду евра за финансирање бугарског учешћа у проjекту "Jужни ток", саопштио jе прес секретариjат Плевнелиjева. Бугарски председник jе навео да jе запањен и огорчен због тога што влада и даље спроводи активности у вези с тим проjектом, упркос обећању премиjера Пламена Oрешарског jавно датог 8. jуна, да ће изградња гасовода привремено бити обустављена. Плевнелиjев jе подсетио да jе Eвропска комисиjа 2. jуна саопштила да ће против Бугарске покренути процедуру због кршења правила коjима се уређуjе европско унутрашње тржиште и конкуренциjа.
Прочитајте још: Дипломата открио: Због рата у Украјини Американци повећали куповину муниције од Србије!
Непоштовање европског законодавства може да доведе до тога да Бугарскоj буду уведене санкциjе, коjе ће оптеретити сваког бугарског грађанина, наведено jе у саопштењу. Плевнелиjев jе подсетио да он подржава изградњу гасовода "Jужни ток" у Бугарскоj, али само уз строго поштовање закона EУ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА