Најновије

НАВАЛА АЗИЛАНАТА НА СРБИЈУ: Прошле године 44, ове већ 3.000!

БЕОГРАД - Помоћник комесара за избеглице Иван Гергинов изјавио је данас да се број тражилаца азила константно и непредвидиво повећава и да је само у првих шест месеци ове године 3.000 људи тражило азил.
Све више емиграната и избеглица тражи азил у Србији (фото Јутјуб)

Све више емиграната и избеглица тражи азил у Србији (фото Јутјуб)

Гергинов је најавио да је план да се за ову зиму припреми хотел "Обреновац" и направи још један капацитет од 100 места који ће бити центар за тражиоце азила. Он је, за ТВ Пинк, рекао да је број тражилаца азила са 44, колико је евидентирано 2008. године, порастао на више од 3.000 прошле године. Гергинов је указао да је највише тражилаца азила од 2008. до 2010. године било из Авганистана и Сомалије, али да се са разбуктавањем ратних сукоба на територији Африке повећава број Кенијаца. Он је додао да је и даље значајан број Авганистанаца, Палестинаца и Пакистанаца који траже азил.
Прочитајте још: СРАМОТНО: Лажно се изјашњавају као Роми да би бесплатно студирали
Помоћник комесара за избеглице је подсетио да постоје смештајни капацитети за азиланте у Општини Лозница и Бањи Ковиљачи и додао да је у плану да се повећа број места, а да су потребна још два велика центра. Гергинов је указао да су тражиоци азила у 99 одсто случајева људи, који беже од ратних страхота, да углавном не праве проблеме и да се улаже труд да им се пружи здравствена заштита, смештај и исхрана. Помоћник комесара за избеглице је додао да је дугорочни циљ да се од једне зграде, која је у власништву Србије, а коју је Комесаријат за избеглице добио на коришћење, направи центар са 250 до 300 лежајева. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА