Најновије

Шта нам наше "црткање" на папиру говори о нама...

Све оно што цртамо на папиру у тренуцима досаде или док са неким разговарамо телефоном говори о нама више него што мислимо. Ма како нам то жврљање деловало безначајно, из њега је могуће прочитати наш карактер, жеље, проблеме са којима се суочавамо. Психолог Гордана Ачић каже да цртежи које правимо када нам је досадно или смо под стресом, откривају нашу подсвест. Сам изглед цртежа говори о особености цртача, док мотив који се понавља на већини цртежа симболизује наше жеље.
Цртеж (Фото: deviantart.net)

Цртеж (Фото: deviantart.net)

- Танке и бледе линије користе интровертне и плашљиве особе, а јаке и тамне изражавају повећану  агресивност, нарочито ако су неравне и види се притисак на хартији. Што се тиче величине цртежа - мали цртежи у углу папира опет означавају повучене  и пасивне особе, а велики цртежи на средини папира екстравертне и активне. Потпуни екстреми у оба случаја указују на  патологију – указује Ачићева.
Прочитајте још:Погледајте које врсте хране убијају сексуалне страсти
Свака жврљотина је одраз нашег тренутног менталног стања и свака од њих прича своју причу. Ево шта одређени мотиви на цртежима могу да открију о нама: – Кућица: Имате изражену потребу за сигурношћу и породичном стабилношћу. Ако кућица нема прозоре и ако није јасно дефинисана, то може да значи да сте незадовољни односима у дому. Кућица на врху брда указује на то да сте усамљени и изоловани. – Животиња: Цртање кућних љубимаца указује на топлину и блискост, дивље животиње на агресивно расположење, а оне у кавезу на жељу за слободом. Миш је симбол беспомоћности и фобија, лав храбрости, лидерства и жеље за издвајањем из гомиле, коњ енергије, лепоте и јаког карактера, а јеж симболизиује одлучност, прецизност и потребу да се стане у нечију одбрану. Слон и свиња указују на осећај психичког терета, умора и исцрпљености. Љубитељи жврљотина лептира, птица и пчела показују да су лепршави и романтични и да не воле да их малтретирају тешким задацима или проблемима. – Брод: Врста нацртаног брода, као и вода по којој он плови, веома су важни за тумачење личности. Ако је брод правилан и плови по мирном мору, нацртао га је човек који чезне за одмором и воли луксуз. Мали брод у олујном мору говори да сте осетљиви и да се тренутно налазите усред веома тешке емотивне ситуације. Једрилица говори о независности, жељи за самоћом и слободи, глисер о авантуристичкој природи и томе да се тренутно досађујете, док је ратни брод симбол агресивне личности. – Чича Глиша: Сведочи о интелигентном цртачу, одличном аналитичару, човеку који суздржава емоције, никада не околиша и често је роб самоконтроле. Чича Глиша са великом главом говори о самопоуздању и жељи за пажњом. Извор: Блиц Жена (Радмила Николић)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА