Најновије

Немци у полуфиналу

НЕМАЧКА је први полуфиналиста Мундијала! Експерс лонац „панцера“ и главни кувар Матс Хумелс скували су младе „певце“ из Француске и послали их кући. Опорављени штопер је још у 13. минуту запечатио судбину „триколорима“ који нису имали ни снаге, ни идеје како да угрозе стабилни немачки „тенк“. „Панцери“ су имали јасан план, више исксутвом него бољом игром остварили су план и 13. пут се пласирани на СП међу четири најбоље екипе – 1:0 (1:0). </spa
Фото: Фифа

Фото: Фифа

Без претераног ризика, са јасним циљем да се искористе слабости ривала, Немци и Французи су мимо досадасшњих мечева, успорили ритам меча. Изабраници Јоакима Лева тражили су рупе између линија како би искористили вишак играча у вези и слали лопте ка Милеру и Клосеу, а Французи су исто тако рачунали на брзину Гризмана, Бенземе и Валбуене у односу на штопере „елфа“. Пребацивали су лопту иза леђа одбране и у првих десетак минута створили три ситуације, али Бензема једну добру повратну лопту није најбоље захватио. А, онда је Немачка повела из првог прекида и шокирала Французе. Тони Крос је извео прекид, Матс Хумелс је на руци издржао и изнео Варана и главом послао лопту под пречку за велико вођство. „Петлови“ су се опоравили тек у последњих 15-так минута, Валбуена је био најближи изједначењу кад је шутирао искоса, али су Нојер и Хумелс успели да заједничким снагама да отклоне опасност.

 

Французима је једина шанса да сломе дисциплиновани и исксунији немачки састав да убрзају игру, али то им није успевало. Панцери“ су умртвили игру и чекали шансу из контре. Французи се нису снашли и онда им је у последњих 15 минута остало да све карте баце у напад. Селектор Дидије Дешам послао је шпица Лоика Ремија у ватру, што је мало уздрмало одбрану „елфа“ и донела две прилике.

 

Бензему је у одсутном моменту изблокирао играч меча Матс Хумелс, а Нојер је зауставио ударац Матуидија. На другој страни Јоаким Лев је убацио Ширлеа како би искористио неку прилику из контре и заврши меч. И нашао се нападач Челсија два пута сам испред Љориса али је погодио голмана „триколора“ у ногу и пропустио да стави тачку на „и“. Имао је Карим Бензема шансу да уведе тим у продужетке, али је Нојер још једном показао да је једна од најбољих голмана у свету.

 

ФРАНЦУСКА – НЕМАЧКА 0:1 (0:1)

СТРЕЛЦИ: Хумелс у 13. минуту за Немачку. Стадион: „Маракана“. Гледалаца: 74.240. Судија: Нестор Питана (Аргентина).

ФРАНЦУСКА: 1 Љорис – 2 Дебуши, 4 Варан, 5 Сако (од 72. Кошћелни 21), 3 Евра – 19 Погба, 6 Кабај (од 73. Реми 20), 14 Матуиди – 8 Валбуена (од 85. Жиру 9), 10 Бензема, 11 Гризман.

НЕМАЧКА: 1 Нојер – 16 Лам, 20 Боатенг, 5 Хумелс, 4 Хеведес – 6 Кедира, 7 Швајнштајер – 13 Милер, 18 Крос (од 89. Крамер 23), 8 Озил (од 83. Геце 19) – 11 Клосе (од 69. Ширле 9).

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Матс Хумелс (Немачка)

 

 

СТАТИСТИКА

0 Голови 1

13 Шут укупно 8

9 Шут у гол 6

5 Корнери 3

3 Офсајди 0

15 Прекршаји 18

0 Ж.картоним 2

0 Ц.картони 0

100,536 Километража 107,696

49 Посед лопте 51

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА