Најновије

ХАГ У ПРОБЛЕМУ: Трибунал не зна шта ће са Шешељем!

БЕОГРАД - Нико од хашких адвоката не може ни да претпостави како ће се окончати драма поводом пуштања на привремену слободу Војислава Шешеља, лидера СРС.
Фото: Фејсбук

Фото: Фејсбук

Иако је само веће Трибунала предложило да Шешељ изађе на привремену слободу и Влада Србије дала гаранције уколико се обавеже да ће поштовати хашка правила, Шешељ остаје при категоричном ставу да не прихвата њихове услове, што обе стране доводи у пат-позицију. Суд може поново да затражи да се покрене поступак његовог пуштања на слободу. - Међутим, тада би Трибунал могао да га пусти без икаквих услова, јер не желе додатно да се деградирају. Све је на судском већу, које је дошло у ћорсокак јер је после 11 и по година Шешељ за њих постао превелик терет, кога желе да се ослободе, али не знају како - каже извор Курира из владе. Немања Шаровић, заменик председника СРС, сумња да ће се Шешељ поново изјашњавати о хашким условима јер их је већ одбио. - Он не прихвата услове Трибунала јер би онда један затвор заменио другим и са њим би била затворена цела његова породица. Или ће веће да га пусти под условима под којима су пуштали и друге притворенике, или ће да остане у Схевенингену - рекао је Шаровић. Са том оценом слаже се и хашки адвокат Бранислав Тапушковић. - Овај случај је преседан. Он има категоричан став, тамо је 11 година, чека на пресуду и логично је да не жели да буде под мерама контроле. Трибуналу је догорело. Ни они не знају шта да раде с њим - наводи он.

Супруга Јадранка

Нема услова и тачка! Супруга Војислава Шешеља Јадранка каже да је изгубила сваку наду да ће се њен муж наћи на слободи. - Била сам велики оптимиста да ће Воја, после 11 и по година свог тамновања, ћелије Хашког трибунала заменити својим домом. Он не прихвата ни по цену живота да под хашким условима дође у Србију. Остаје доследан својим ставовима. Његов став је „ без условљавања, господо, и тачка“ - каже Јадранка. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА