Најновије

Шетња - извор здравља и креативности

ЗДРАВЉЕ - Шетња је један од начина који ће вам помоћи да побољшате своју креативност и унапредите свој живот. То је знао и чувени композитор Лудвиг ван Бетовен. Наиме, он је после сваког ручка одлазио у дуге шетње шумом.
Шетња је пола здравља! (Фото: walesdirectory.co.uk)

Шетња је пола здравља! (Фото: walesdirectory.co.uk)

Обавезно је са собом носио оловку и неколико листова папира како би записао ноте које би му пале на памет. Сличну методу су користили и његове колеге, великани попут Густава Малера и Бенџамина Бритна.
Прочитајте још: Дојење – добробит за цео живот!
Научници са Стенфорда су доказали да шетња подстиче креативно размишљање. Објашњење овога лежи у неколико чињеница. Ходање је најлакши и најбезбеднији пут до доброг здравља духа и тела. Предности ходања су у томе што организам боље функционише, врши се боља размена материја и удише се више кисеоника. Тело се релаксира и поред благог умора враћа се изгубљена снага, квалитетније се и здравије спава. Стучњаци тврде да овај вид активности  побољшава квалитет живота за 27 одсто. Током ходања долази до отпуштања ендорфина, хормона који представља "природну дрогу" која изазива добро расположење. Извор: Курир Стил

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА