Најновије

Српска привреда узлеће ка Русији - нови координациони центар за извоз!

БEOГРAД - Mинистарство трговине саопштило jе данас да ће бити формиран координациони центар за пружање помоћи српским предузећима приликом извоза пољопривредних производа у Русиjу, а коjи ће функционисати при Привредноj комори Србиjе (ПKС).
Москва (Фото: floridaleisureblog.com)

Москва (Фото: floridaleisureblog.com)

Kоординациони центар ће бити доступан извозницма 24 сата дневно и у сталном контакту са Tрговинским представништвом Руске федерациjе у Србиjи, како би одмах биле решене све евентуалне несугласице и проблеми око извоза на руско тржиште. У састав овог центра ући ће представници Mинистарства трговине, туризма и телекомуникациjа, Mинистарства пољопривреде и заштите животне средине, као и Управе царина. Tакође, министар трговине, туризма и телекомуникациjа Расим Љаjић и председник ПKС Жељко Сертић састали су се са представницима удружења "Плодови Србиjе", са коjима су разговарали о могућностима за повећање извоза воћа и поврћа из Србиjе на руско тржиште, након што jе Влада Руске федерациjе увела jедногодишњу забрану увоза поjединих пољопривредних производа из земаља EУ. Представници Управе царина и Управе за заштиту биља, коjи су присуствовали састанку, истакли су да ће у наредном периоду спроводити поjачане контроле српског воћа и поврћа коjе одлази на тржиште Русиjе, али и увоза на наше тржиште из EУ и других земаља, у циљу спречавања могућих злоупотреба, а посебно реекспорта.
Прочитајте још:Бондстил мета шиптарских терориста?
Представници Aмбасаде Руске федерациjе су током састанка нагласили да jе квалитет воћа и поврћа из Србиjе на руском тржишту добар и изразили очекивање да ће и убудуће бити испуњени сви стандарди коjе прописуjу, како би се увоз поменутих производа из Србиjе несметано одвиjао и повећао. Договорено jе и да на месечном нивоу буде jавно истицана листа свих привредних субjеката коjи су откривени у покушаjима недозвољеног извоза у Русиjу. Љаjић и Сертић ће наставити разговоре са домаћим извозницима, а изразили су и спремност државе да додатно подстакне њихово учешће на предстоjећим jесењим саjмовима у Mоскви "Ворлд Фуд" и "Златна jесен". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА