Најновије

Вучић: Ми нећемо одустати од Европске уније

Наш стратешки политички и економски циљ је да постанемо део Европске уније и од тога нећемо одустати, изјавио је премијер Александар Вучић на пријему поводом доласка вицеканцелара Немачке Зигмара Габријела, који је поручио да ће његова земља подржати Србију на њеном европском путу.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић је рекао да је једно од обеЋања које Србија може да пружи да ће унапредити пословно окружење и да ће грађани имати разумевања за тешке реформе које се спроводе. Ми ћемо учинити све што је до нас, а онда је на вама да одлучите да ли ће Србија постати чланица ЕУ, казао је Вучић. Он је поручио да ћемо радити напорно и бити посвећени унутрашњим реформама и додао да се нада да ће грађани то разумети, јер је, без обзира на све препреке, то у њиховом инетересу. Хвала што сте дошли, надам се добрим разговорима вечерас и сутра, рекао је Вучић. Габријел је оценио да је Србија кренула у промене у циљу прикључивања ЕУ, а Немачка је ће подржавати на том путу, како би испунила услове који се односе на успостављање владавине права, борбу против корупције и слободу изражаваја. Драго ми је што смо тако брзо успели да испунимо договор о посети и у нашој делегацији је 40 привредника, који носе спремне конкретне пројекте за сарадњу. казао је Габријел.
Прочитајте још:Јовановић жели на власт са ВучићемДржавна телевизија Русије: Шешељ се вратио као непокорен патриота!
Србија није само највећа земља у овом делу Европе по броју становника, она сада храбрим корацима јача своју привредну моћ, истакао је Габријел и додао да Немачка има добру шансу да олакша пут Србије у ЕУ. Габријел је изнео податак да је Немачка од 2001. године уложила у Србију 1,8 милијарди евра и отворила 25.000 радних места. Наша узајамна трговина достиже три милијарде евра, а трговински биланси су готово једнаки, што значи да обе стране профитирају, додао је он. Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА