Најновије

У Кикинди шесторо људи под надзором због еболе!

КИКИНДА - У Кикинди је шест особа стављено под здравствени наџор због превенције еболе, а ради се о путницима који су пристигли из Нигерије, Габона, Јужноафричке Републике и Мозамбика који ће под наџором бити 21 дан, пише “Дневник”.
Надзор у Кикинди .. NBCnews.com

Надзор у Кикинди .. NBCnews.com

- Све особе које су под здравственим наџором радиле су на бродовима и нису имале контакт са локалним становништвом - каже начелница епидемиолошке службе кикиндског Завода за јавно здравље др Татјана Караћ. Према њеним речима, четири особе које су допутовале из Нигерије и Габона стављене су под здравствени надзор на 21 дан, док ће остали бити под наџором на маларију и друге заразне болести. Особе које су на посматрању су добро, без икаквих симптома вирусне хеморалгијске грознице, као и других заразних болести. - У сталном смо контакту са њима, те паници нема места - каже др Караћ.
Прочитајте још:Пензије до 25.000 динара неће бити смањенеБивши Аркановац: Пред судију одлазим због Милице Ракић
Узрочник еболе је вирус, а карактерише га висока температура, као и крварење по целом телу. Овај вирус прате пролив и повраћање, а у 90 одсто случајева долази до смртног исхода, тако да је на месту епидемије у западној Африци велики број оболелих и преминуо. Епидемија еболе проглашена је у државама: Нигерија, Сијера Леоне, Либерија и Гвинеја. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА