Најновије

(ФОТО) Мислила је да има обичну бубуљицу на носу а онда је уследио шок!

ЛОНДОН - Телевизијска звезда Мишел Дубери (34) из Хала имала је рак базичних ћелија на носу. Од 18. године се није излагала јаком сунцу, и никад није изгорела. Након операције остао јој је дубок кратер на носу, па су хирурзи морали да узму кожу са образа и затворе га. Данас она користи крему са заштитним фактором 50.
Од "бубуљице" до пакла и назад... (Дејли мејл)

Од "бубуљице" до пакла и назад... (Дејли мејл)

Већина жена у Великој Британији мисли да им неколико зрака сунца годишње не може нашкодити много. Ова земља иначе има блага лета и даме мисле да ће због тога поцрнети на здрав начин и постепено. И Мишел је мислила то. Мишел Дубери је постала позната 2006. када је победила у другој сезони ријалитија "Шегрт". Почетком ове године она је открила да има рак коже на носу. Због њега јој је са десне стране носа остала рупа коју је морала да попуни помоћу пластичне операције. Рак базичних ћелија имао је и Хју Џекмен. Ако се овај рак не лечи, шири се и оштећује околно ткиво, пише Дејли мејл. Због тога Мишел данас користи крему са заштитним фактором 50. "То је најважнија ствар у мојој торби. Носим је свуда и наносим је пажљиво свакодневно, чак и више него што треба ако сам директно изложена сунцу. Ако сам ја добила рак, свако може. Имам 34 године и нисам путовала ван земље од 18. године. Једино сунце којем сам била изложена је сунце Енглеске и зато никад нисам носила крему за сунчање", прича она. На носу јој се прошле године прво појавило нешто што је личило на бубуљицу. - Изнервирала сам се и променила хидратантну крему, јер сам мислила да је она крива. Бубуљица је нестала на неколико недеља, али се поново вратила. Купила сам крему против бубуљица, али она није нестајала. Некад је била већа, некад само црвена. Сада знам да је та променљивост одлика рака. А раније сам мислила да је рак коже повезан само с младежима. Доктори којима сам се обраћала били су незналице, каже она. Када је отишла код стручњака пет месеци откад се "бубуљица" појавила, главна брига јој је био изглед.
Прочитајте још:ОПАСНО: Колдрекс и фервекс одмах избаците из ваше апотеке!Шта открива ваше лице?
- Доктор није могао да верује да сам имала то на носу, пред очима и да ништа нисам урадила са тим. Али сви су ми рекли да немам због чега да бринем. Биопсија је показала да имам рак. Почела сам да плачем, била сам у шоку, тресла сам се, прича она. За две недеље отишла је на отклањање оболелог дела коже. Рак базичних ћелија се шири у мање од 0,5 случајева, а лечење је успешно у 90 одсто случајева. Главни изазивач је изложеност сунцу. - Никад нисам изгорела на сунцу, нити се дуго сунчала. Желела сам тамнији тен, али ми није пало на памет да користим крему за сунчање у Британији", објашњава она. Након што јој је уклоњено оболело ткиво, остао јој је дубок кратер на носу. Хирурзи су узели кожу са њеног образа да попуне рупу. - Срећна сам што сам тражила биопсију, јер да нисам, рак би још увек растао и ко зна колико би лица захватио. Имала сам среће. Сада сваког јутра стављам крему са фактором 50, а зими смањим на 30. И своје пријатеље сам убедила да то раде. Сви би требало да раде то, поручује она. Извор: Курир/Дејли Мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА