Најновије

Пет јасних знакова да се лоше храните

Утврђено је да извесни симптоми указују на неправилну исхрану. Ако их препознате, време ја да промените свакодневне навике у исхрани.
Фото: geneyouin.ca

Фото: geneyouin.ca

1.Лоше расположење, депресија Узрок: Ако не уносите довољно омега 3 масти из рибе или витамина Б, посебно фолне киселине, витамина Б6 и витамина Б12, често ћете бити депресивни и нерасположени. Решење: Једите рибу два-три пута недељно да бисте унели потребну дозу омега 3 масти и витамина Б12. Две врсте зеленог поврћа дневно због фолне киселине и неколико намирница богатих витамином Б6 као што су банана и житарице. 2.Константна глад Узрок: Можда прескачете доручак или друге оброке или не једете довољно намирница с биљним влакнима. Или можда уносите празне калорије - индустријски прерађене намирнице с високим процентом масти и шећера, које вас брзо засите, али од којих и брзо огладните. Решење: Распоредите равномерно оброке на цео дан, почевши од доручка. Комбинујте храну сиромашну беланчевинама и богату биљним влакнима с квалитетним угљеним хидратима. Бирајте намирнице богате влакнима и оне које садрже доста воде, као што су воће, супе од поврћа. 3.Изненадни напади глади Узрок: Ови проблеми су везани за претерано строге дијете, прескакање оброка и грицкање масних и/или слатких грицкалица. Решење: Пазите да вам исхрана буде уравнотежена. Жељу за слаткишима замените свежим воћем. Да не бисте имали утисак да су вам слаткиши ускраћени, уживајте у малим порцијама омиљене посластице два-три пута недељно. 4. Раздражљивост, анксиозност Узрок: Ако прескачете оброке, ако не уносите довољно калорија или очекујете да вам кафа послужи као енергетски напитак, може вам се догодити да будете раздражљиви и напети. Зато ограничите омиљени црни напитак на две шољице дневно. Решење: Потребно је да уносите најмање 1800-2000 калорија на дан, али тако да то буде висококвалитетна храна, како бисте сачували енергију и подстакли рад метаболизма.
Прочитајте још:ОПАСНО: Колдрекс и фервекс одмах избаците из ваше апотеке!Ево шта је заправо АЛС болест због које се цео свет полива водом!
5. Умор, недостатак енергије Узрок: Кривац би могла бити исхрана сиромашна угљеним хидратима коју једете у жељи да смршате. Ако не уносите довољно угљених хидрата, који су главни извор горива за ваш организам, осетићете физички и ментални умор. Замор је често и последица недовољне количине гвожђа или воде. Решење: Једите довољно сложених угљених хидрата како бисте сачували физичку и менталну виталност. Томе додајте намирнице богате гвожђем, рецимо зобене пахуљице и спанаћ, и пијте најмање осам чаша воде на дан. Извор: порталоко.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА