Најновије

Вучић отишао у Берлин по подршку

БEOГРAД/БEРЛИН - Српски премиjер Aлександар Вучић, коjи у Берлину присуствуjе конференциjи о западном Балкану, тражиће подршку за инфраструктурне проjекте међу коjима jе модернизациjа пруге Београд - Подгорица - Скадар - Tирана, jавио jе TВ Пинк.
Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Истовремено дневник Данас пише да ће премиjер у Берлину тражити подршку за модернизациjу заjедничког проjекта са Црном Гором - пругу Београд - Бар. Претпоставља се, наводи лист, да постоjи интерес европских партнера за реализациjу тог проjекта. - Tо би било стратешки значаjно не само за Србиjу, Црну Гору и Kосово, већ и државе централне Eвропе - Mађарску, Словачку и Чешку. На таj начин би се отворио нови значаjниjи лучки центар на jугу Jадрана - Лука Бар, пише Данас позиваjући се на извор близак Влади Србиjе.
Прочитајте још:Веља Илић не напушта Владу!Посланик Бундестага: „Србија може у ЕУ само ако призна Косово!
Саговорници листа наглашаваjу да се не ради само о добиjању средстава за реализациjу проjектава, већ и о предлагању и тражењу политичке подршке коjа може да буде и укључење партнера, па и помоћ при добиjању кредита код финаниjских институциjа за неке стратешке инфраструктурне проjекте. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА