Најновије

Лети 300 директора ЕПС

Фотеље директора за годину дана у „Електропривреди Србије“ изгубиће половина руководилаца, од чега ће ово предузеће уштедети - 36 милиона евра. Један од највећих јавних гиганата у земљи разрешиће функције 300 диркетора, највише у области финансија, ИТ, правне и службе за односе с јавношћу. Ово је само једна од ставки коју доноси корпоративизација ЕПС, коју је Влада Србије изгласала прошле недеље.
Шта доноси прошлонедељна одлука владе да започне корпоративизацију „Електропривреде Србије“. Смањивањем функција уштеда 36 милиона евра

Шта доноси прошлонедељна одлука владе да започне корпоративизацију „Електропривреде Србије“. Смањивањем функција уштеда 36 милиона евра годишње. Фото: Парламент.гов.рс

Главно питање које реформа ЕПС покреће, а то је колико ће људи добити отказе - још није на дневном реду. Почетак централизације „Електропривреде Србије“, како објашњава први човек ове фирме Александар Обрадовић, поједноставиће процедуре у компанији, смањити број неупослених и олакшати ниво одлучивања јер ће се све важне одлуке доносити у Београду.
Повезано:ШОК: ЕПС тражи повећање цене струје од најмање 15 одсто!Лете директори ЕПС-а, Србијагаса, Железница…
- Од 600 директора колико их имамо у систему, потребно нам је 300 - каже Обрадовић. - Ову прерасподелу ћемо завршити за годину дана. То не значи да они који буду разрешени функције директно остају без посла. У сарадњи са синдикатима решићемо и њихова радна места. Тако нећемо имати пет директора маркетинга, ИТ и правног сектора, финансија већ само једног у Београду. То ће све донети огромне уштеде јер сви они имају велике коефицијенте. Уштедећемо 100.000 евра дневно. Први на удару реформи биће управо матица у Београду. Укупно 500 људи колико ради у главном граду у ЕПС досада је распоређивано у 13 дирекција и 60 сектора. Нова комбинаторика „створиће“ три дирекције и 37 сектора како би се посао олакшао. Без директорске фотеље остаће 30 људи у Београду. Одлука Владе Србије о корпоративизацији ЕПС, додаје вршилац дужности директора, решиће и питање одговорности за лош рад.
Септембар без поскупљења Струја неће поскупети у септембру, без обзира на бројне спекулације у медијима у протеклом периоду. Наиме, „Електропривреда Србије“ није још послала захтев за мењање цене електричне енергије, па, чак и да то уради ових дана - процедура за поскупљење киловата не може да се спроведе до наредног месеца. -Нисмо још тражили од Агенције за енергетику промену цене јер чекамо да видимо колико ће енергетски систем Србије бити помогнут страним кредитима за помоћ у поплавама - објашњава Александар Обрадовић, в. д. директора ЕПС. - Када пошаљемо захтев за поскупљење, Агенцији треба још око месец дана да донесе одлуку и обавести грађане. Зато струја не може да поскупи у септембру.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА