Најновије

Ако не желите да останете без косе, једите ове намирнице

Лепа, сјајна и бујна коса подједнако је привлачна и мушкарцима и женама. Ево списка намирница које би требало да уврстите у своју исхрану ако желите да избегнете губитак косе.
Здраво се храните да би имали здраву косу. Фото: hispanicremedial.com

Здраво се храните да би имали здраву косу. Фото: hispanicremedial.com

Лосос Богат је омега-3 масним киселинама, што га чини једном од најбољих намирница за спречавање губитка косе. Највише омега-3 масних киселина пронаћи ћете у намирницама попут лососа, туњевине, ораха и кеља. Спанаћ Препун је витамина, минерала и антиоксиданата што одговара коси, али ће и вашој кожи дати сјај. Помаже у регулисању пробаве, а добар је и за здравље очију и костију. Јаја Врло су хранљива, а добра су и за здравље очију. Јаја садрже све есенцијалне аминокиселине и подижу ниво доброг холестерола. Житарице Добар су извор биотина који је одличан за здравље косе. Осим тога, побољшавају имунолошки систем и крвни притисак.
Прочитајте још:Митови о здрављу у које готово сви верујемо, а далеко су од истине!Мало алкохола и здраве животне навике користе срцу
Шаргарепа Садржи бета-каротен који производи витамин А, а он помаже у производњи хранљивих уља која су битна за здравље косе. Шкољке Иако су најпознатије као моћан афродизијак, шкољке су и одличан извор цинка. Недостатак цинка у организму може довести до губитка косе, па и трепавица. Цинк можете наћи и у орасима, говедини и јајима. Сочиво Обилује есенцијалним минералима и витаминима, што је добро за вашу косу. Извор: нет.хр, хабер ба.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА