Најновије

Одбојкаши против Италије крећу другу фазу СП

Италија је моћна и без Ивана Зајцева. Одбојкаше Србије нимало не заварава, а још мање опушта, сазнање да ће „азури“ данас (16.30) у првом колу Е групе друге фазе СП у Лођу бити лишени помоћи свог најбољег играча. „Орлови“ су максимално опрезни и свесни да ће дуел са великим ривалом бити неизвестан до последње лопте.
Одбојкаши против Италије крећу другу фазу СП (фото: принтскрин Јутјуб)

Одбојкаши против Италије крећу другу фазу СП (фото: принтскрин Јутјуб)

- Никако нас неће опустити чињеница да Зајцев није у тиму. Имају они још врхунских одбојкаша. Уосталом, Италија није само Зајцев. Оно што може да нас охрабри је да увек против њих на великим такмичењима играмо добро. Видећемо за колико ће нам то бити довољно. Али сам сигуран да ћемо бити много бољи него против Пољске или Аустралије у првој фази - истиче селектор Игор Колаковић. Кормилар Србије подвлачи да је ово први од четири великих дербија у групи Е: - Чека нас јако тежак меч. И не само са Италијом, већ и са осталим екипама из групе Д. Мислим да су њима међусобни дуели још више помогли да дефинишу своју игру. Ми морамо да играмо много боље, да их надмудримо, ако желимо да уђемо у трећу фазу, да будемо међу шест најбољих екипа на планети. Уочи СП стари ривали одмерили су снаге у Кавалезеу и Италијани су били бољи - 3:1. Наши су на светским првенствима били успешнији од Италијана. Једини пораз доживели су у финалу СП 1998. у Јапану (3:0). Пре четири године у Риму у мечу за бронзу славила је Србија са 3:1. - Доста се добро познајемо. Онолико колико ми знамо њих, толико они знају о нама. Мислим да ће утакмица бити доста неизвесна, да ће одлучивати једна лопта. Недостајаће им Зајцев, који се вратио у Италију, али мислим да имају веома квалитетан тим, који не зависи од једног играча - примећује капитен Драган Станковић. Искусни блокер сматра да сви морају бити окренути својој половини терена и да се не оптерећују италијанским саставом: - Најбитније је како ћемо се ми спремити. Морамо да мислимо као да ће они играти у најјачем могућем саставу. Не смемо ниједног тренутка да их потценимо, да се заваравамо да смо много бољи. Променљиве игре у првој фази нас опомињу да морамо и те како да будемо опрезни.
Прочитајте још:Млади фудбалери прегазили Ирску, вероватно изборен баражАмери напунили кош Словенаца – 119:76
Станковић подсећа да је Д група, у којој се Италија није прославила, била много јака и да им до краја друге фазе неће бити нимало лако: - Морамо да играмо констатно добро уколико желимо да уђемо у топ 6. Оно што је добро је и да смо поред лошије игре у првој фази остварили четири од пет могућих победа. Али, да бисмо дошли до циља морамо да подигнемо ниво игре и да што мање грешимо. - Та нам утакмица неће превише помоћи, јер је тада играо Зајцев. Мораћемо анализу да урадимо на другачији начин. Ипак, јако се добро познајемо, већина играча преко целе године игра једна против других. У суштини, нема већих непознаница, једино што не игра Зајцев - каже Колаковић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА