Најновије

(ВИДЕО) СТРЕЛКОВ: Путин је једини легитимни врховни командант, главни јемац слободе и независности наше земље!

Бивши министар одбране ДНР не планира да се враћа на Донбас док у Русији остају непријатељи и издајници. Игор Стрелков сматра да се главни "фронт борбе" преместио у Москву, и управо због тога се налази у Русији. На својој пресконференцији, бивши министар одбране Доњецке народне републике, изразио је уверење да је главни циљ његових непријатеља - одуговлачење војног конфликта.
Стрелков говорио испред Путинове слике

Стрелков говорио испред Путинове слике

- Запад и "пета клона" не скривају своје планове о свргавању Путина. Њихова намера је да колико год могу продужују рат. Они не желе победу Новорусије, - уверава Стрелков. Нагласио је да сада не намерава да се враћа у ДНР својим ратним друговима док се главни фронт борбе одиграва у Москви. - Ја подржавам Путина у борби против "пете колоне". Руси треба да прекину са било којим видом опозиционе борбе, уверен је бивши министар одбране ДНР. Стрелков је такође нагласио, да се по његовим информацијама, украјинска армија после предаха, који су добили захваљујући примирју, спрема за велику офанзиву на позиције народне милициј,. Игор Стрелков (Гиркин), херој Новорусије, одржао је данас у Москви конференцију за новинаре. Седећи испред застава Русије и Новорусије и фотографије председника Владимира Путина, Стрелков је изјавио да ће у наредном раздобљу наставити борбу за Новорусију пре свега у самој Русији, али да никада и нипошто неће учествовати у покушају стварања "московског Мајдана", који издајници, уз помоћ Запада, желе да изведу по револуционарном обрасцу из 1905. и 1917. године.
Истичући да је борба за Новорусију истовремено и борба за сву Русију, Стрелков је осудио издајнике који желе да изазову њен слом: "Ако изгубимо Новорусију, изгубићемо и остатак Отачаства. Пета колона жели да изазове пораз Новорусије, да за то окриве Путина и лише га народне подршке и да униште данашњу Русију као што су 1917. уништили Руско Царство и 1991. Совјетски Савез". "Путин је једини легитимни врховни командант, главни јемац слободе и независности наше земље", рекао је Стрелков. Он је нагласио да је потребно уздржати се од било каквог разарајућег опозиционог деловања: "Против нас се води рат, а у условима рата, сваки метеж у позадини иде на руку само непријатељу". Игор Срелков је такође изјавио да су такозвани мировни предлози Украјине противни интересима Новорусије, уз ограду да је он војник, а не политичар, и да је преговарање управо посао политичара.
Стрелков је на место министра ДНР дошао 16. маја 2014. године. Тог дана је била формирана и Канцеларија министара републике. Стрелков није само водио Министарство одбране, већ је и био укључен у војне операције. Постао је славан још током пролећних протеста на југоистоку Украјине, а затим је стао на чело народне милиције Донбаса. Већ 14. августа постало је познато да је министар одбране ДНР напустио своју позицију. На његово место је постављен Владимир Кононов.
Прочитајте ко је по Стрелкову и његовим пријатељима  "пета колона" у Москви: Писмо Стрелкова: Не могу да утичем на ситуацију у Доњецку. За сад!Дугин: Пропао план помоћника Владимира Путина да Новорусију пусте низ воду
Извор: LifNews; За Правду превео Петар Влаховић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА