Најновије

МУЏАХЕДИНИ: Срби наоружаћемо се, Дрина ће бити црвена од ваше крви!

БЕОГРАД - Бивши члан одреда Ел Муџахид армије БиХ Абдулмелик Башић обратио се јавности поводом, како је навео, „четничких претњи да ће направити поход на Нови Пазар и да ће муфтија да гори“, и поручио да нико не треба да дира оне који их не дирају. У супротном, због „понижавања, а поготово, не дај боже, убијања муслимана“, неће седети скрштених руку.
Муџахедин у току рата у Босни ( Фото: http://forum.net.hr/)

Муџахедин у току рата у Босни ( Фото: http://forum.net.hr/)

- Кунем вам се оним којим се једино куне да Дрина неће бити зелена него црвена, а Прибој неће бити Прибој него Пробој - поручио је Башић. Он, међутим, није открио ко је иницирао поход на Нови Пазар. Подсетимо, након дефилеа одреда у војним униформама на Хаџету, у организацији санџачког муфтије Муамера Зукорлића, огласили су се „четници“ који су запретили да ће и они прошетати Новим Пазаром. - Поручујемо таквима да неће више, ако бог да, имати шансе да дођу до деце и жена и да нас кољу везане. Успети неће да нас затекну голоруке, а ни завадити међусобно, да нас затекну заузете међусобним сукобима. Таквима гарантујемо да ће пред собом имати наоружане, спремне борце који су жељни да поделе мегдан са злочинцима и пошаљу их тамо где им је место. Наћи ћете борце који највише на свету воле џихад, најдражи им је крај живота, шехадет - истакао је он и додао: - Ако вам је до властите несреће, дирните Нови Пазар. Дирните га, дирнули сте муслимана у зеници ока. Није случајно Пазар, баш сада, то што јесте, спреман да буде фитиљ. У њему су најпоноснији Бошњаци, муслимани што их наш народ има, тако да вам се неће наклонити. А буде ли сукоба, сви смо уз њих. За вербалне борбе вербално, а стварне стварно. Поручујемо браћи у Пазару, са честитим и храбрим муфтијом Муамер ефендијом Зукорлићем на челу, да смо сви муфтија, сви смо Нови Пазар, сви смо Санџак. Нисте и нећете бити сами - навео је Башић. Закључио је да провокације „четничких бандита“ представљају криминални чин према законима државе која брани изазивање опасности, међунационалне и међуверске мржње и тензије.
Прочитајте још:У Доњецку ситуација на измаку контроле, у Луганску „релативно мирно“!ДОДИК: У првој години новог мандата формираћемо председничку републику!
ИРИНЕЈ: ДРЖАВА ДА РЕАГУЈЕ Патријарх СПЦ Иринеј оценио је да се „много ћути“ о догађајима у Новом Пазару и додао да је потребно да се држава огласи по том питању, преноси Бета. - О догађајима у Новом Пазару се много ћути уместо да се чују реч и снага државе - казао је Иринеј. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА