Најновије

Ово су намирнице од којих расте обим груди!

Једите ово и порашће вам груди! Идите до радње здраве хране и нећете морати да уграђујете силиконе! Ова храна доказано утиче на млечне жлезде. Постоје намирнице и лековито биље који су познати по утицају на млечне жлезде. Они помажу природно и безбедно увећање груди захваљујући богатој садржини фитоестрогена.
Харном до већих груди (Фото: vasi.net)

Харном до већих груди (Фото: vasi.net)

Неке од најпознатијих намирница су: СОЈА Најбогатија изофлавонима, који су најмоћнији фитоестрогени, је соја. Сојини изофлавони делују селективно регулишући нивое естрогена. На тај начин они или подстичу или потискују синтезу естрогена у крви зависно од њихове моменталне количине у организму. Изузетан плус сојиних изофлавона јесте да је њихово деловање потпуно идентично са деловањем естрогена у женском организму и то да не изазивају нежељене ефекте (за разлику од, рецимо, синтетичких естрогена који се користе у терапијама код којих се хормони замењују). С обзиром на све то, изофлавони соје не подстичу хиперплазију. У медицини изофлавони соје користе се као средство које смањује артеријални притисак, јача кардиоваскуларни и нервни систем, потискује „вруће таласе” у периоду менопаузе.
Прочитајте још:Добар љубавник не прави овакве грешкеБОЛЕ ВАС ЛЕЂА? Ово су најбоље секс-позе за вас
СЛАТКИ КРОМПИР Дивљи јам или мексички слатки кромпир познат је као биљка жена. Његову биолошку активност узрокује висока садржина диосгенина – фитохормона који контролише однос прогестерон–естроген код жена. На тај начин помаже одржавање хормоналне равнотеже у организму и доприноси уклањању предменструалног синдрома менопаузе. Дивљи јам увелико је познат по свом ефекту ширења ткива у женским грудима чиме долази до њиховог повећања и стезања на природан начин. Други позитивни ефекти су побољшано расположење, бубрење усана (услед утицаја естрогена) и чишћење коже од пега и других мана. ХМЕЉ Доказано је да је екстракт цветова (шишарки) хмеља богат извор фитоестрогена и има естрогенско деловање на организам. Фитоестрогени хмеља побољшавају хормоналну равнотежу код жена и јачају њихов либидо. Повољно утичу и на кожу тела. Екстракт хмеља поседује активно терморегулационо деловање. Примењује се код нервног узбуђења, несанице, полног узбуђења, климактеричких нервних тегоба. Научна истраживања која су спроведена на универзитету у Орегону утврдила су да хмељ садржи високе дозе природног антиоксиданса ксантохумола који не само што успорава старење, него блокира прекомерну активност хормона тестостерон и естроген, а тиме штити од развоја рака дојке, јајника и дебелог црева. АНИС Звездасти анис садржи фитоестрогене који помажу нормалан развој и функционисање јајника. Помаже равнотежу жлезда унутрашње секреције и размену материја у организму. Доприноси регулисању месечног циклуса и обезбеђује благовремену овулацију. Ублажује неугодне тегобе климакса. Звездасти анис подстиче секрецију гастроинтестиналног система, плућа и млечних жлезда. Извор: Телеграф.рс/Клиx

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА