Најновије

Какве су нам шансе против Амера? Ево шта каже статистика

Грчка, Бразил и Француска су посматрајући параметре статистике били бољи од Србије, али бројке умеју да заварају. "Орлови" су пркосили прогнозама, редом "чистили" ривале и у недељу вече излазе на мегдан сили од које зазире баскеташки свет - САД. Финале није дошло само од себе, нити у виду поклона. До борбе за злато ваљало је бити кројач своје судбине и непоколебљиво кренути путем којим иду бесмртници.
Орлушине вечерас на проби (Фото: ФИБА)

Орлушине вечерас на проби (Фото: ФИБА)

Поентерски посматрано наша селекција нема шта да тражи против САД. Састав селектора Мајка Крижевског у просеку постиже 101.5 поена на Мундобаскету и убедљиво је најефикаснија селекција на турниру, док су "орлови“ четврти на листи са 81.4 коша по утакмици. Прецизност ван линије 6.75 је на нашој страни. Пулени Александра Ђорђевића за "длаку“ су са 40 одсто успешности у шуту за три испред НБА звезда (39%). Међутим, Американци нам узвраћају истом мером у проценту шута за два поена (56% - 55%). Интересантно, обе репрезентације спадају међу најслабије извођаче слободних бацања, са идентичним учинком од 69 одсто. Посматрајући укупне скокове, САД су убедљиво испред Србије. Са 41.5 ухваћених лопти по мечу задале су домаћи задатак свим екипама, па и "орловима“, који бележе 28.4 скока у просеку. Прилично обесхрабрујуће делује податак да смо потпуно инфериорни у офанзивном скоку, јер смо двоструко слабији од ривала (6.6 - 13). САД су боље и у броју успешних додавања (21 – 16.4), а носе и епитет најбољих "крадљиваца“ турнира са 13.1 украденом лоптом по утакмици, у односу на наших 6.6. Србија губи нешто мање лопти од Американаца (11.6 – 14.1), али слаба вајда кад се узме у обзир да Сједињене Државе на сваком мечу имају далеко већи број блокада (5.38 – 1.63). Хајде да се осврнемо и на појединачни учинак играча обе селекције. Што се тиче "орлова“ најпродуктивнији играч је и даље Немања Бјелица (14.9 индексних поена), али га Милош Теодосић прати у стопу (14.6). Организатор игре Србије најбољи је стрелац екипе са 14 кошева у просеку, Мирослав Радуљица бележи 13.5, док су двоцифрени још Богдан Богдановић и Бјелица са 11.6, односно, 11.1 поена.
Из рубрике:Каратисти се припремају на ЈастрепцуТроицки у финалу Бањалуке(ВИДЕО) ОДБРАНИО И ПЕНАЛ: Рајковић несавладан пет мечева!
Код Американаца главну реч воде Кенет Фарид (18.8 индексних поена) и Ентони Дејвис (17.9), мада шест двоцифрених играча по поентерском учинку утерују страх у кости. Најефикаснији је Џејмс Харден са 13.1 поеном по мечу, Дејвис са 13, Клеј Томпсон 12.8, Фарид 12.5, Стефан кари 10.8 и Кајри Ирвинг 10.4 кошева у просеку. Биће ово дуел две најтрофејније селекције у историји магичне игре под обручима. Србија јури шесту, а САД пету титулу владара планете. Успех је већ постигнут, а тек корак недостаје да се понови 2002. година, када је наша репрезентација у Индијанополису на путу до трона савладала "Дрим тим“. Нека се историја понови...
Најбољи поентери Србије 1. Милош Теодосић 14.0 2. Мирослав Радуљица 13.5 3. Богдан Богдановић 11.6 4. Немања Бјелица 11.1 5. Ненад Крстић 7.5 Најбољи поентери САД 1. Џејмс Харден 13.1 2. Ентони Дејвис 13.0 3. Клеј Томпсон 12.8 4. Кенет Фарид 12.5 5. Стефан Кари 10.8
Финале Мундобаскета почиње вечерас у 21 час. Извор: Вестионлине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА