Најновије

Шампиону УС Опена приређују усташки дочек!

ЗАГРЕБ - Најпознатији певачи усташких песама Мате Булић и Марко Перковић Томпсон биће главне естрадне звезде на сутрашњем спектаклу у Међугорју, на дочеку хрватског тенисера Марина Чилића, који је прошлог понедељка освојио титулу на УС Опену!
Марин Чилић (фото Википедија)

Марин Чилић (фото Википедија)

У родном месту победника последњег гренд слема сезоне увелико трају припреме за дочек, али прослава највећег спортског успеха у Хрватској ове године на добром је путу да се претвори у величање усташтва и ратних злочина из Другог светског рата. Срамотно је да један врхунски спортиста који би требало да шири спортски дух позива на свој дочек Томпсона, који слави усташтво и злочине над Србима током Другог светског рата и 90-их година прошлог века. Чилић је освајањем УС опена постао популаран ван границе своје земље, а његови потези су за сваку критику. Маринова одлука је за сваку осуду и није у складу са политиком помирења на овим просторима. Са овом одлуком сигурно је да се неће сложити већина хрватског народа, али се зна да ће на овом скупу бити и оних који ће величати усташтво. Чилић је одлучио да одмах по завршетку мечева у Дејвис купу против Холандије посети Међугорје, а пре одласка на локално игралиште, учествоваће у молитви "за све хрватске родољубе".
Прочитајте још:

РАДУЉИЦА: Амери су баш исфолирани!

(ВИДЕО) А ГДЕ ЈЕ ФЕР ПЛЕЈ: Фарид одбио да пружи руку Јовићу!

Позивањем Перковића и Булића, у чијем се репертоару често могу чути стихови који величају НДХ, Анту Павелића и позивају на злочине против Срба, Чилић ризикује да спортски спектакл прерасте у националистички митинг, што најављује и сам Томпсон. - Позвали су ме Марин и његова породица. Наравно да ћу се одазвати човеку који је прославио Хрватску и хрватски народ. Драго ми је што ћу моћи да му стиснем руку и честитам му, с искреном жељом да постигне још много оваквих резултата, које нас Хрвате чине поносним, открио је Томпсон уочи спектакла у Међугорју. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА