Најновије

Тмурно време вас чини тужним и безвољним?

Иако има људи којима је кишно време романтично, већина ће рећи да их такве временске (не)прилике чине безвољним и тужним.
Илустрација (фото: legendshallspeaknow.blogspot.com)

Илустрација (фото: legendshallspeaknow.blogspot.com)

Ове године било је доста кишних дана па многи имају утисак да лета (у правом смислу) није ни било. И ови последњи летњи дани су у знаку тмурног и кишовитог времена, а ни дугорочне прогнозе не охрабрују. Киша у неким људима буди сету, нерасположење, па чак и интензивније емоције као што су туга и безвољност. Ретко ко се за време кишног дана не би радо склупчао под топло ћебе и одмарао се уз неки филм. Али, да не бисте пропуштали драгоцено време и да бисте били срећнији и продуктивнији, времену не треба да придајете толико пажње. Истраживања су показала да метеоропате заиста постоје и да постоји повезаност времена и расположења, као и стања организма, али то се првенствено односи на нагле промене времена и температуре, као и нагле промене у атмосферском притиску и влажности ваздуха.
Прочитајте још:Избегните прерану смрт: 4 фактора одређују ваш животни векОво су намирнице од којих расте обим груди!
Научници Универзитета Хумболт у Берлину покушали су да открију и да ли киша може да утиче на наше расположење. Спровели су истраживање на узорку од 1.233 људи, али нису успели да докажу да постоји јасна повезаност између сунчаног времена и среће као и кишовитог времена и депресије. Уочили су да дуготрајно тмурно време и недостатак природне светлости може изазвати непријатне емоције, али су истакли да је потребно још истраживања која ће боље објаснити ту повезаност. Извор: 021

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА