Најновије

Дотакли смо дно! У Краљеву се цепанице за огрев продају на кило!

У последње две године у Краљеву због веома слабе платежне моћи становништва, дрва и угаљ се све више продају у џаковима, килограм цепаница кошта 12 динара, а најјефтинијег угља 15 динара.
Цепанице на кило (Фото: Лимундо)

Цепанице на кило (Фото: Лимундо)

Исцепкана дрва за огрев упакована су у џаковима од по петнаест килограма, а један такав џак кошта 190 динара. Цепанице у њему су просушене, углавном букове и храстове. У сваком џаку има ситнијих за потпалу и крупнијих за касније одржавање ватре. Највише се продају у сезони спремања зимница, али у последње време има све више оних који купују и за огрев.
Прочитајте још:
Кубни метар исцепканих дрва се продаје по цени од 39 евра, а у њу је урачуната и достава на кућну адресу. Почела је и продаја угља у џаковима, јер Краљевчани имају све мање новца. Не продаје се ни најјефтинија "Сирова колубара". Због тога су продавци почели да пакују угаљ у џакове од по 45-50 килограма, а његова цена је 700 динара. Кубик угља "Штаваљ" у Краљеву кошта 11.050, "Пљевља" 13.050, "Станари" 9.900, "Ковин" 7.600 динара. Цена превоза је 500 динара по тони угља. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА