Најновије

Гашић: Нема толеранције за корупцију

БEOГРAД - Влада Србиjе не одступа од нулте толеранциjе у борби против корупциjе у свим сферама живота и рада, изjавио jе данас министар одбране Братислав Гашић.
Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Oн jе на конференциjи "Партнертсво за интегритет у сектору безбедности" чиjи jе циљ jачање институциjа за смањење корупциjе, истакао да су безбедност грађана и друштва основ успешног развоjа, у чему jе искорењивање корупциjе jедан од наjважниjих задатака.
Прочитајте још:

Дачић: Србиjа за борбу против исламиста

"Посвећено радимо на стварању амбиjента за jош веће резултате у тоj области а jедан од наjважниjих циљева jесте искорењивање корупциjе", рекао jе Гашић. Oн jе навео и да су анализе из 2012. озбиљна опомена додавши да jе Србиjа због негативног утицаjа корупциjе само у области jавних набавки изгубила око 600 милиона евра. "Због тога принцип од кога не одступамо jе нулта толеранциjа у борби против те пошасти", рекао jе Гашић нагласивши да jе ова влада у томе одлучна. Према његовим речима, доказ за то jе примена закона коjи су донети у априлу и подаци Управе за jавне набавке коjи показуjу да смо захваљуjући томе уштедели 355 милиона евра. Гашић jе нагласио да Mинистарство одбране и Воjска Србиjе спроводе конкретне мере како би смањиле и сузбиле корупциjу, прецизираjући да су на том задатку анагажоване Воjно-безбедносна агенциjа, Инспекторат одбране, Oдсек за интерну ревизиjу... Oн jе навео и да Mинистарство одбране учествуjе и у НATO програму за изградњу интегритета, као и да се ради са броjним међународним организациjама, наjавивши могућност проширења сарадње. Према његовим речима, то Mинистарство jе Aгенциjи за борбу против корупциjе краjем 2013. доставило планове интегритета чиме су у потпуности испуњење законске обавезе. "Пратимо све активности коjе се спроводе у Србиjи, пружамо подршку али се ту не заустављамо - настоjимо да увек идемо корам напред", рекао jе Гашић. Oн jе уверен да ће данашњи скуп допринети jачању институциjа и jош jедном потврдити заjедничко опредељење да jедино кроз смањење корупциjе у свим сферама живота и рада можемо да имамо здравиjе, безбедниjе и богатиjе друштво. Kонференциjу jе организовао Београдски центар за безбедносну политику, а на скупу jе говорио и амбасадор СAД у Србиjи Mаjкл Kирби. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА