Најновије

Србија не располаже фондовима којима би се финансирао пензиони фонд!

Министар за рад и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас да пензионери у Србији не могу бити изузети од мера штедње, јер за разлику од других држава, Србија не располаже фондовима којима би се финансирао пензиони фонд.
Не изузима ни пензионере  (фото Јутјуб)

Не изузима ни пензионере  (фото Јутјуб)

"Сваког месеца за финансирање пензионог фонда издваја се 45 одсто буџетских расхода и ми немамо фондове као што их имају друге земље из којих би се финансирао пензиони фонд", рекао је Вулин у Врњачкој Бањи на Данима социјалног рада 2014. које је организовало Друштво социјалних радника Србије. Вулин је рекао да би, када су у питању мере штедње, садашња влада сада могла да се задужује без рестриктивних потеза, али да би по истеку њеног мандата Србију неминовно чекао грчки сценарио. Поводом најављених смањења пензија и плата у јавном сектору Вулин је рекао да ће о томе јавност обавестити председник Владе, додавши да се "у овој Влади зна ко шта ради и да неће дозволити да се проблем пребаце на нашу децу".
Прочитајте још:
"Ове мере штедње показаће своје ефете за две године, осетићемо бољитак и у апсолутном и у реалтивном износу наших плата и пензија", истакао је Вулин. Предстојећа едукација социјалних радника, како је рекао, одвијаће се у склопу реформи Владе Србије и заштите осетљивих категорија становништва, јер квалитет њихових услуга мора бити у складу са стањем читавог друштва. Он је казао да је ће број социјалних радника у Србији зависити од расположивог новца у буџету, али да се у тој професији сви се труде да крајњи корисник не осети да ли има мањак радника. По његовој оцени, јавни сектор у Србији "није прекобројан, већ више неефикасан". Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА