Најновије

Уске фармерке женама изазивају гинеколошке проблеме !

Уске фармерке, панталоне и веш могу да проузрокују вагиналне упале, а с обзиром на то да је учесталост инфекција повећана, ова веза је добила и медицински назив - "синдром уских панталона".
Фармерке могу изазвати гинеколошке проблеме (Фото: designerjeanstodayer.blogspot.com)

Фармерке могу изазвати гинеколошке проблеме (Фото: designerjeanstodayer.blogspot.com)

Два велика независна истраживања из 1980-их (једно спроведено у Нигерији на 365 жена, а друго у САД-у на 203 жене), извештавају о чешћем појављивању вагиналних гљивичних инфекција код жена које носе уске фармерке и такав доњи веш, него код оних које облаче комотнију памучну одећу. Уска одећа ограничава циркулацију ваздуха ("природну вентилацију"), стварајући тако топло и влажно окружење идеално за развој гљивица - тако да је најчешћа вагинална инфекција кандида готово загарантована Савремена медицина упозорава како би данашња мода могла довести до сличних последица које су имале жене када су носиле корсете - ако не припазимо шта носимо.
Прочитајте још:Ово су сигурни знакови да сте почели да старите!За лепе и затегнуте ноге: Антицелулит дијета
Уска одећа утича на природне функције у телу - попут дисања, крвотока и варења. Због ње дисање постаје плиће, крвоток ослабљен, самим тим мање кисеоника кружи нашим телом, пада нам концентрација, постајемо уморни, троми, летаргични. Због немогућности правилног дисања, могу се јавити хипервентилација и напади панике. Извор: Вијести. ме

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА