Најновије

Масажом до здравља: Знате ли где се налази „тачка дуговечности“?

Једна јапанска легенда каже да је у давна времена живео један срећан човек који је добио од свог оца непроцењиво знање – знање о тачки дуговечности или тачке од стотине болести. Следећи заповести свог оца, син је свакодневно масирао ову тачку и доживео је рађање и смрт неколико императора.
Илустрација, фото: Успешна жена

Илустрација, фото: Успешна жена

Масирање тачака је једна од најстаријих метода лечења на Истоку, која броји већ неколико хиљада година. Укупно, људско тело поседује 365 тачака и 12 главних меридијана, што подсећа на количину дана и месеци у години. Деловање такве масаже (акупресуре, притиском прстију на одређене тачке), засновано је на учењима о меридијанима и каналима који су повезани са одређеним органима. У кинеској медицини тело се посматра као енергетски систем, тако да кроз масажу може се утицати на ток енергије и функционалну активност органа. Активирање тачке Зу Сан Ли даје трајни подмлађујући и исцељујуци ефекат, спречава старење. У Кини је ова тачка позната као – „тачка дуговечности“, а у Јапану – „тачка од стотину болести“. Где се налази та чаробна тачка (Зу Сан Ли) на нашем телу? Тачка дуговечности се налази испод чашице колена. Да би сте је пронашли, покријте колено дланом исте руке. Тачка се налази између завршетака малог и домалог прста, у виду мањег удубљења између костију. Можете је пронаћи и на други начин. Морате сести на под, притиснути чврсто стопала ка поду и повући их према себи, не подижући пете од пода. Приметићете да испод колена створило се узвишење. Пронађите највишу тачку овог узвишења, ставите на њу прст и заузмите стартну позицију. Тачка на коју сте притиснули прстом и јесте та тачка – Зу Сан Ли. За шта је одговорна ова тачка на нашем телу и зашто је јапанци називају – тачком од стотине болести?
Тачка Зу Сан Ли: - контролише рад органа који се налазе у доњој половини тела - контролише рад кичмене мождине у деловима који су одговорни за правилно функционисање гастроинтестиналног тракта, дигестивног тракта, полних органа, бубрега, надбубрежне жлезде.
Уз помоћ масаже тачке Зу Сан Ли може да се повећа активност надбубрежних жлезда, најмоћнијих жлезда које имају улогу главног чувара здравља човека. Оне луче у крв адреналин, хидрокортизон и друге важне хормоне. Ако свакодневно масирате „тачку дуговечности“ , могуће је нормализовати рад надбубрежних жлезда, које обављају следеће функције у организму:
- нормализација крвног притиска - нормализација глукозе, инсулина - сузбијање упалних процеса у организму - регулација имуне функције цовека
Такође, масирањем тачке Зу Сан Ли, можете:
- побољшати варење - лечити болести гастроинтестиналног тракта - третирати последице можданог удара
Масажа ове тачке помоћи ће вам да стекнете самопоуздање, превазиђете стрес и напетост, пронађете унутрашњу стабилност. Масирајући ову тачку можете излечити многе болести, укључујући импотенцију, штуцање, затвор, гастритис, немогућност задржавања урина. У великој мери повећава имунитет, човек постаје здрав и способан за живот. Како можете утицати на „тачку дуговечности“ Масирати тачку Зу Сан Ли је боље у јутарњим часовима, пре ручка. 9 пута кружним покретима у смеру казаљке на сату на свакој нози, наизменично (9 пута на једној, па 9 пута на другој). И тако 10 минута, укупно. Пре почетка масаже заузмите удобан, опуштајући положај (седећи). Умирите дисање и сконцентришите се на своје осећаје. Уроните у стање хармоније и разумевања тога да почињете процес оздрављења. Таква масажа има стимулативно дејство. Масирати тачку можете прстима или зрном било које житарице (хељде, оваса, пиринча, итд) А можете и залепити на ову тачку исечен на пола чен белог лука и оставити на 1-2 сата (док кожа поцрвени) Свакодневна масажа тачке Зу Сан Ли у вечерњим часовима погодна је за губитак тежине – 400-500 грама недељно. Али, немојте масирати директно пре спавања, да не би сте изазвали несаницу.
Не пропустите:(ВИДЕО) Најстарија жена на свету (127) објашњава тајну дуговечности(ВИДЕО) Најстарији човек на свету даје савете за дуговечност
Тачку Зу Сан Ли можете масирати свакодневно, али најбољи учинак постиже се за време младог месеца. - Осам дана после настанка младог месеца, обавезно масирајте ову тачку ујутру, наизменично на свакој нози у смеру казаљке сата. То је најбоље ефикасно време масаже за јачање имунитета, побољшања рада свих органа и успоравање процеса старења. - Пре ручка, наизменично на свакој нози, према казаљкама сата, за побољшање општег тонуса, памћења, рада кардиоваскуларног и система за варење. - После ручка, синхронизовано на обе ноге, против стреса, нервозе и раздражљивости, код главобоља и поремећаја сна. Увече, у супротном смеру казаљка на сату, наизменично на свакој нози, за повећање метаболизма и смањење телесне тежине. Извор: Успешна жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА