Најновије

Укажите љубав свој својој деци - спасите их од порока у тинејџерском добу!

СВЕТ - Резултати недавно спроведеног научног истраживања показали су могуће последице одрастања у сенци вољенијег брата или сестре.
Све што им треба су љубав и пажња! (Фото: strangenotions.com)

Све што им треба су љубав и пажња! (Фото: strangenotions.com)

Професори Универзитета Брајам Јанг истраживали су како имање миљеника у породици утиче на дете које осећа да није вољено у истој мери као његов брат или сестра, а резултати студије указују на то да чак и најмања разлика у испољавању љубави према деци може деловати негативно. Наиме, главно откриће студије јесте да малишани који се осећају мање вољено далеко чешће пуше, конзумирају алкохол и употребљавају дроге у тинејџерским годинама.
Прочитајте још: Испадните паметни у друштву: Овако се решава Рубикова коцка (ВИДЕО)
Уз то, вођа тима који је спровео истраживање, Алекс Џесен, верује да се деца често овако осећају у породицама у којима родитељи нису довољно ангажовани. С друге стране, уколико је породица складна, малишани често не примећују да је њихова сестра или брат миљеник, или то не сматрају нечим нарочито важним. Због тога стручњаци саветују родитељима да се потруде да њихови породични односи буду топли и да једнако третирају своју децу. "Потребно је да се према њима опходите као према индивидуалцима" - објашњава Џенсен. "Али морате се потрудити и да се они осете вољено." Извор: Курир Стил

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА