Најновије

Звезда тражи подршку за смену Толета!

Фудбалски клуб Црвена звезда обратио се писмом свим клубовима Суперлиге, Прве лиге, регионалним савезима, судијској и тренерској организацији, тражећи подршку за своју иницијативу да се смени председник ФСС-а Томислав Караџић.

Толе враголан (БКТВЊУЗ)

Толе враголан (БКТВЊУЗ)

Звезда је у писму, у које је агенција Бета имала увид, навела да само наставља иницијативу од прошле године. У том допису се наводи да је резултат иницијативе од прошле године био формирање радне групе која би требало "да нађе оптимална решења" за фудбал у Србији. "С обзиром на то да је од тада прошло већ 6 месеци, а Томислав Караџић није ниједном окупио формирану радну групу, нити је показао жељу да спроводи било какве реконструкције и реформе, ФК Црвена звезда жели овом приликом да подсети све своје спортске пријатеље на договоре који су направљени током прошле јесени и овог пролећа", наводи се у писму које је потписао председник скупштине црвено-белих Светозар Мијаиловић. У допису се истиче да овај потез Звезде није изазван тиме што шампиону Србије у Крушевцу "нису досуђена три пенала", већ да је то било "иницијална каписла". "(Звезда реагује) због свега онога због чега смо и почели протесте прошле године. Поверовали смо да Караџић може да промени себе и свој начин руковођења Савезом, али смо се преварили. Доста је било понижавајућег односа у који нас ФСС доводи својим поступцима (руковођењем савеза, суђењем, анализом суђења, кажњавањима, непоштовању, саопштењима итд). Не ради се овде само о Црвеној звезди, овде је реч о српском фудбалу", наводи се у писму. Шампион Србије навео је да "као највећи и најтрофејнији клуб на овим просторима" жели да преузме пуну одговорност за дешавања у српском фудбалу.
Прочитајте још:
"(Зато смо) затражили од председника ФСС-а Томислава Караџића да поднесе оставку у року од 30 дана и на тај начин иницира изборе на свим нивоима. Од фудбалских избора које смо имали 2012. године до данас, много тога се променило у Србији, како на фудбалској, тако и на друштвеној сцени", наводи се у писму. "Да би фудбал у Србији кренуо напред, потребни су нам избори, потребни су нам нови људи и нова енергија. Црвена звезда ће имати кандидата за председника, а Томислав Караџић ће такође имати шансу да се кандидује и у демократској процедури у складу са статутом ФСС-а, докаже колико га фудбалска Србија стварно подржава", написала је Звезда. Црвено-бели су прошле године покренули иницијативу за смену Караџића, наводећи да је он главни кривац за опште стање у домаћем фудбалу. Одржавани су протести, утакмице су касниле, после чега је Караџић рекао да ће поднети оставку у децембру 2013. Након те најаве одржали су се радни састанци и формирана је радна група коју су чинили представници ФСС-а, Заједнице суперлигаша, представника Звезде, Партизана и Војводине. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА