Најновије

Чанак: Пајтић има легалитет, али нема легитимитет!

НОВИ САД – Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је да председник покрајинске владе Бојан Пајтић нема легитимитет, али да има легалитет да буде на тој функцији.
Чанак оштро (фото: Медија центар Београд)

Чанак оштро (фото: Медија центар Београд)

„Ја говорим о легитимитету и легалитету. Легитимитет нема, то је потпуно јасно. Легалитет има јер се избори не одржавају сваких 15 минута, него се одржавају кад се за то стекну услови”, рекао је Чанак, а пренела Радио-телевизија Војводине. Додао је да то не значи да може да се каже да Пајтић има довољно посланика и да „може да ради шта хоће”. Према његовим речима, Пајтића не подржава „ни шест одсто” грађана Војводине, што су показали избори за Скупштину Србије, одржани у марту ове године. „Значи, нешто мора да се промени”, рекао је Чанак.
Прочитајте још: Србин одликован у специјалним јединицама, обучава про-руске војнике у Украјини!
Он је оценио да још не постоје услови за одржавање превремених избора у Војводини и да су посланици који седе у Скупштини Војводине „законски изабрани посланици у једном тренутку када су људи гласали како су гласали по изборном систему какав је био”. „Тај изборни систем је промењен и много је праведнији сада, јер је пропорционални, као и на свим осталим нивоима у Србији, и сада имате потпуно чисту ситуацију. Дакле, на следећим изборима ће се тачно знати колико кога ко подржава”, рекао је Чанак. Радио-телевизија Војводине је емитовала ову Чанкову изјаву пошто је прекјуче емитовала краћу верзију исте изјаве, у којој је Чанак рекао да Пајтић више нема легитимитет да остане на месту председника покрајинске владе. „Бојан Пајтић нема легитимитет да води Владу Војводине. Тачка!”, рекао је Чанак а пренела тада Радио-телевизија Војводине, после чега их је заменик председника ЛСВ Бојан Костреш оптужио да су Чанкову изјаву „исекли и извукли из контекста”. У изјави која је емитована прекјуче, Чанак је рекао да да људи који окружују Пајтића већ 11 година морају да „већ једном” положе рачуне за оно што су радили. „Од (потпредседника Покрајинске владе) Драгослава Петровића па надаље”, рекао је Чанак. На власти у Војводини је коалиција Демократске странке, ЛСВ и Савез војвођанских Мађара. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА