Најновије

Славица Ђукић отпустила 30 радника из "Лазе"!

БЕОГРАД - Славица Ђукић Дејановић само пет дана по преузимању функције директора болнице „Лаза Лазаревић“ отпустила је све раднике који су били ангажовани на привремено-повременим пословима у болници у Падинској скели и у Београду, сазнаје Курир.
Пали први откази фото: Мц.рс

Пали први откази фото: Мц.рс

Представници синдиката тврде да је реч о 82 људи, док новопридошла директорка каже да је реч о њих 30. Главни разлог за тако драстичне потезе који су највише погодили спремачице и техничко особље јесте недостатак новца за њихове плате. - Шеф ми је у петак 5. септембра саопштио да више не долазим на посао јер је директорка Славица Ђукић Дејановић одлучила да отпусти све раднике који су ангажовани на привремено-повременим пословима. Без икаквог решења отказ је добило укупно 82 људи, од чега 42 у болници у Падинској скели и 40 у београдском делу болнице. Отпуштени смо уз образложење да смо вишак иако смо имали уговор до 31. октобра - каже један од радника који је радио као медицински техничар. Директорка болнице „Лаза Лазаревић“ Славица Ђукић Дејановић каже да је отказ добило 30 људи.
Прочитајте још:

ЗИЛКИЋ: Требају нам џамије широм Србије!

Четнички командант: Завршили смо мисију у Новорусији, у Србији има пуно посла за нас!

- Ти људи не примају плату седам-осам месеци и ја нисам хтела даље да продубљујем такво стање. Није у реду да људи раде без пара, а новца за њихове зараде нема. Новца нема ни за зараде радника на неодређено, ни за оне који раде на одређено. Средства за њихове зараде требало би да се обезбеде из сопствених средстава болнице, а стање је такво да тренутно новца нема. Морали смо да проверимо који су људи неопходни, а неки запослени ће морати да се ангажују ако треба и прековремено док се не поправи финансијска ситуација - каже Славица Ђукић Дејановић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА