Најновије

Самоубилачки напад на цркву у Нигерији

НИГЕРИЈА - Бомбаш самоубица се разнео испред евангелистичке цркве у североисточној Нигерији, при чему је ранио неколико особа.
Терористи Боко Харaма (Фото: presstv.ir)

Терористи Боко Харaма (Фото: presstv.ir)

"Дошло је до експлозије испред цркве. Бомбаш самоубица који је спречен да уђе у цркву се разнео", рекао је Абубакар Јакубу, који руководи нигеријским Црвеним крстом у Гомбеу. "Срећом, нико није убијен, али су неки људи повређени." Свједок је казао да је бомбаш дошао током мисе, а затим је одбио да паркира мотоцикл изван сигурносне баријере коју су поставили црквени волонтери. "Инсистирао је да увезе мотор унутар баријере", рекао је Дахиру Бадамаси. "Његов појас с експлозивом је експлодирао док се расправљао с волонтерима." Други сведок је чуо експлозију, након чега је истрчао ван цркве. "Видео сам човека како води троје деце у њиховим новим хаљинама умрљаним крвљу", казао је Јумаи Маифада. Североисточна Нигерија је поприште немилосрдног низа напада за који се криве борци Боко Харама, који све више користе жене као бомбаше самоубице. Гомбе, главни град истоимене савезне државе, до недавно је био поштеђен насиља које потреса суседне државе Јобе, Борно и Адамава, где је Боко Харам заузео отприлике 20 градова. Ипак, напади су учестали протеклих седмица, преноси АФП. У среду је убијена жена бомбаш-самоубица када је покушала да уђе у војну касарну у Гомбеу. Седам других жена је погинуло у експлозији у аутобусу, која се такође одиграла у среду, у једном селу у држави Јобе. Стручњаци доводе у сумњу способност Нигерије да одржи планиране државне изборе у фебруару због све већих немира у североисточним деловима земље.
Прочитајте још:Нигерија: У теористичком нападу убијено 26 а рањено 79 особаНигерија: Војска запленила руски авион пун оружја, амбасада без коментара!У самоубилачком нападу у Нигериjи 78 погинулих
Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА