Најновије

Дејан Берић добио и шесто одликовање Новорусије

ДОЊЕЦК - Српског држављанина Дејана Берића (40), из Путинаца код Руме, добровољца у Доњецку, у Србији чека дугогодишња робија. Међутим, у Новорусији он је ратни херој са шест одликовања.
Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

Дејан се у Украјини на страни проруса бори већ 10 месеци. Његове комшије из Путинаца кажу да је пре одласка на ратиште радио у једној новопазарској фирми на градилиштима у Сочију и црноморском месту Адлеру. До пре две године је у Путинцима имао фирму Мики платс за производњу ПВЦ столарије. Пошто је за неколико година рада направио огромне дугове, Берић је отпустио раднике и нестао. Дејан Берић је средњу школу завршио у Земуну. У младости је био голман Телеоптика, а после фудбалске каријере, посветио се лову и био је репрезентативац Србије у спортском риболову. У Путинцима су му жена и син, који се издржавају од пензије његове мајке. Отац му је неколико година раније погинуо у Русији, на градилишту на ком је радио. На ратишту у Украјини Берић је снајпериста. Ратно искуство стекао је током ратова на простору бивше СФРЈ, где је био војни извиђач. Руски медији недавно су објавили да је Берић за "исказану храброст у борбама против украјинске војске" одликован највећим признањима Новорусије. Новорусија, која обухвата Доњецку и Луганску република, одликовала га је досад са шест пута, а међу одличјима је Херојски крст који је добио "за изванредан рад снајпером и уништавање шест противничких снајпера". "Берић је универзални војник, одличан је снајпериста, али и извиђач и стрелац", наводи се у образложењу за добијање Херојског крста.
Прочитајте још:Интервју Дејан Берић: Ево како можете да помогнете борцима и народу у НоворусијиБерић: Саборац је одбио наредбу да се повуче и остао је јер сам био рањен, такви су Срби не слушају!Србин херој Новорусије, снајпериста Дејан Берић одликован 4 пута!
Извор: Вести онлине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА