Najnovije

Dejan Berić dobio i šesto odlikovanje Novorusije

DONJECK - Srpskog državljanina Dejana Berića (40), iz Putinaca kod Rume, dobrovoljca u Donjecku, u Srbiji čeka dugogodišnja robija. Međutim, u Novorusiji on je ratni heroj sa šest odlikovanja.
Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

Dejan se u Ukrajini na strani prorusa bori već 10 meseci. NJegove komšije iz Putinaca kažu da je pre odlaska na ratište radio u jednoj novopazarskoj firmi na gradilištima u Sočiju i crnomorskom mestu Adleru. Do pre dve godine je u Putincima imao firmu Miki plats za proizvodnju PVC stolarije. Pošto je za nekoliko godina rada napravio ogromne dugove, Berić je otpustio radnike i nestao. Dejan Berić je srednju školu završio u Zemunu. U mladosti je bio golman Teleoptika, a posle fudbalske karijere, posvetio se lovu i bio je reprezentativac Srbije u sportskom ribolovu. U Putincima su mu žena i sin, koji se izdržavaju od penzije njegove majke. Otac mu je nekoliko godina ranije poginuo u Rusiji, na gradilištu na kom je radio. Na ratištu u Ukrajini Berić je snajperista. Ratno iskustvo stekao je tokom ratova na prostoru bivše SFRJ, gde je bio vojni izviđač. Ruski mediji nedavno su objavili da je Berić za "iskazanu hrabrost u borbama protiv ukrajinske vojske" odlikovan najvećim priznanjima Novorusije. Novorusija, koja obuhvata Donjecku i Lugansku republika, odlikovala ga je dosad sa šest puta, a među odličjima je Herojski krst koji je dobio "za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera". "Berić je univerzalni vojnik, odličan je snajperista, ali i izviđač i strelac", navodi se u obrazloženju za dobijanje Herojskog krsta.
Pročitajte još:Intervju Dejan Berić: Evo kako možete da pomognete borcima i narodu u NovorusijiBerić: Saborac je odbio naredbu da se povuče i ostao je jer sam bio ranjen, takvi su Srbi ne slušaju!Srbin heroj Novorusije, snajperista Dejan Berić odlikovan 4 puta!
Izvor: Vesti online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA