Најновије

Звезда помера границе: Победа у Љубљани за скор 16:0 и нови рекорд АБА лиге!

ЉУБЉАНА - Олимпија је вечерас углавном имала предност, а Звезда је меч преломила у последњој четвртини, вођена Бобаном Марјановићем, Николом Калинићем и Маркусом Вилијамсом.
Рекордери АБА лиге (Фото: АБА лига)

Рекордери АБА лиге (Фото: АБА лига)

Олимпија - Црвена Звезда 81:91 (по четвртинама: 22:19, 25:27, 22:21, 12:24)Дворана: Стожице. Гледалаца: 5.000. Судије: Радовић, Херцег, Јованић.Олимпија: Маринели 12, Хроват, Бродник, Салин, Вучетић, Мурић 7, Николов 9, Махкович 7, Омић 5, Препелич 23, Мариновић 9, Каначевић 9.Ц. Звезда: Вилијамс 7, Ребић, Дангубић 7, Митровић 8, Лазић 3, Блажич 11, Калинић 21, Марјановић 15, Тејић 2, Џенкинс 5, Јовић 7, Цирбес 5. Кошаркаши Црвене звезде наставили су победоносни низ у Јадранској лиги, пошто су вечерас у утакмици 16. кола савладали Олимпију у Љубљани са 91:81 (19:22, 27:25, 21:22, 24:12). Иако су Љубљанчани већим делом меча били у вођству, у финишу је дошао до изражаја квалитет црвено-белих, који су остварили 16. узастопну победу и даље не знају за пораз у регионалном такмичењу. Најефикаснији у екипи Дејана Радоњића били су Никола Калинић са 21 и Бобан Марјановић са 15 поена, док се код домаћина издвојио Клемен Препелич са 23 поена, од чега пет тројки. Олимпија је вечерас углавном имала предност, а Звезда је меч преломила у последњој четвртини, вођена Бобаном Марјановићем, Николом Калинићем и Маркусом Вилијамсом. Марко Мариновић је са пет везаних поена изједначио на 80:80 на два минута пре краја, али је Звезда одговорила са шест узастопних поена и тако преломила меч. Велика разлика настала је у пенал завршници и после тројке Јаке Блажича у последњим секундама. Црвена звезда убедљиво води на табели са максималних 16 победа, док Олимпија има скор 8-8 и полако посустаје у борби за плеј-оф. Црвено-бели су овом победом оборили рекорд Партизана по броју победа у низу у регионалном такмичењу. У наредном колу, 11. јануара, Звезда гостује Мега Лексу.
Прочитјте још:Звезда пред више од 18.000 навијача започела трку за европску кошаркашку титулуКошаркаши Звезде рекордери(ВИДЕО) „Делије“ најбољи навијачи на свету у 2014. години!
Извор: Спортски журнал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА