Najnovije

Zvezda pomera granice: Pobeda u LJubljani za skor 16:0 i novi rekord ABA lige!

LJUBLJANA - Olimpija je večeras uglavnom imala prednost, a Zvezda je meč prelomila u poslednjoj četvrtini, vođena Bobanom Marjanovićem, Nikolom Kalinićem i Markusom Vilijamsom.
Rekorderi ABA lige (Foto: ABA liga)

Rekorderi ABA lige (Foto: ABA liga)

Olimpija - Crvena Zvezda 81:91 (po četvrtinama: 22:19, 25:27, 22:21, 12:24)Dvorana: Stožice. Gledalaca: 5.000. Sudije: Radović, Herceg, Jovanić.Olimpija: Marineli 12, Hrovat, Brodnik, Salin, Vučetić, Murić 7, Nikolov 9, Mahkovič 7, Omić 5, Prepelič 23, Marinović 9, Kanačević 9.C. Zvezda: Vilijams 7, Rebić, Dangubić 7, Mitrović 8, Lazić 3, Blažič 11, Kalinić 21, Marjanović 15, Tejić 2, DŽenkins 5, Jović 7, Cirbes 5. Košarkaši Crvene zvezde nastavili su pobedonosni niz u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u utakmici 16. kola savladali Olimpiju u LJubljani sa 91:81 (19:22, 27:25, 21:22, 24:12). Iako su LJubljančani većim delom meča bili u vođstvu, u finišu je došao do izražaja kvalitet crveno-belih, koji su ostvarili 16. uzastopnu pobedu i dalje ne znaju za poraz u regionalnom takmičenju. Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bili su Nikola Kalinić sa 21 i Boban Marjanović sa 15 poena, dok se kod domaćina izdvojio Klemen Prepelič sa 23 poena, od čega pet trojki. Olimpija je večeras uglavnom imala prednost, a Zvezda je meč prelomila u poslednjoj četvrtini, vođena Bobanom Marjanovićem, Nikolom Kalinićem i Markusom Vilijamsom. Marko Marinović je sa pet vezanih poena izjednačio na 80:80 na dva minuta pre kraja, ali je Zvezda odgovorila sa šest uzastopnih poena i tako prelomila meč. Velika razlika nastala je u penal završnici i posle trojke Jake Blažiča u poslednjim sekundama. Crvena zvezda ubedljivo vodi na tabeli sa maksimalnih 16 pobeda, dok Olimpija ima skor 8-8 i polako posustaje u borbi za plej-of. Crveno-beli su ovom pobedom oborili rekord Partizana po broju pobeda u nizu u regionalnom takmičenju. U narednom kolu, 11. januara, Zvezda gostuje Mega Leksu.
Pročitjte još:Zvezda pred više od 18.000 navijača započela trku za evropsku košarkašku tituluKošarkaši Zvezde rekorderi(VIDEO) „Delije“ najbolji navijači na svetu u 2014. godini!
Izvor: Sportski žurnal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA