Najnovije

RUSKA ARMIJA PRVI PUT IZVELA OVAJ NAPAD: Upotrebljeno oružje koje razara sve pred sobom (VIDEO)

U okviru inovativnog projekta „Beyond the Fogs“, ruska vojska je uspešno izvela prvu upotrebu pomorskog drona kamikaze u zoni Severnog vojnog okruga. Ovaj projekat, koji je započeo kao timska inicijativa uz podršku prethodnog ministra odbrane, predstavlja značajan korak napred u vojnoj tehnologiji.

Ključne Karakteristike Drona:

Deklarisani Domen: Dron je projektovan da pokrije do 250 kilometara sa osnovnim opterećenjem. Međutim, postoji mogućnost ugradnje većih rezervoara za povećanje dometa.

Zapremina Eksploziva: U trenutnom videu, dron nosi 250 kg eksploziva. U budućnosti se planira povećanje na 350 kg u TNT ekvivalentu.

Navigacioni Sistem: Opremljen je modernim satelitskim modulima i inercijskim navigacionim sistemom zasnovanim na devijaciji kompasa, što mu omogućava precizno navođenje i visok nivo operativne autonomije.

Projekat „Beyond the Fogs“ predstavlja značajan korak u modernizaciji i unapređenju ruske vojne tehnologije. Prva uspešna upotreba pomorskog drona kamikaze označava početak nove ere u pomorskim operacijama, sa potencijalom za dalje inovacije i unapređenja.

GORI SVE NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Razvaljivanje ukrajinske armije se nastavlja

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA