Најновије

СВИМ СРЕДСТВИМА: Кијев брутално напао Доњецк

ДОЊЕЦК – Украјинске снаге безбедности отвориле су обимну паљбу по Доњецку и околним насељима из свих врста наоружања, рекао је данас војни саветник челника самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Валентин Мотузенко, док је саветник председника Украјине Јуриј Бирјуков потврдио да је војска отворила ватру по позицијама проруских побуњеника по наређењу.
Украјина (Фото: Јутјуб принтскрин)

Украјина (Фото: Јутјуб принтскрин)

Према речима Мотузенка, по том граду пуца се из артиљерије, вишецевних бацача „Град” и минобацача, пренео је ТАС. „Пре два сада читава групација наше војске у сектору 'Б' добила је наређење и отворила обимну ватру по познатим позицијама сепаратиста”, написао је он на његовом налогу на „Фејсбуку”, пренела је украјинска агенција УНН. „Придржавали смо се примирја? Показивали да смо заинтересовани за мирно решење?”, написао је саветник Петра Порошенка. Бирјуков, такође, тврди да су украјински војници који бране аеродром у Доињецку успели да задрже све позиције и одвезу 20 рањеника и два погинула.
Прочитајте још:ОТКРИЋЕ: Хрватска председница носи српско име!
Неименовани представник устаника рекао је руској агенцији РИА Новости да је украјинска војска током протекла 24 сата неколико пута нападала побуњеничке позиције на доњецком аеродрому и покушала пробој у насеље Марјинку, западно од Доњецка. Према наводима тог представника побуњеника, украјинска војска је у том периоду 32 пута нарушила режим примирја у Доњецком басену. УНН, пак, преноси саопштење начелника обласне администрације Луганска, Генадија Москаља, да је настављена паљба по насељима у Луганској области које контролише Украјина из артиљерије, минобацача и вишецевних бацача „Град”, као и да је погинуо један војник. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА