Најновије

Тачи: О Трепчи нема разговора

ПРИШТИНА - Косовски министар спољних послова Хашим Тачи изјавио је данас да је "Трепча" богаство Косова и да се о њој неће преговарати са Србијом, додајући да је циљ измена закона о реструктурирању предузећа стабилизација овог комбината.
Тачи (Фото: Википедија)

Тачи (Фото: Википедија)

"Ми смо јуче донели посебан закон у Скупштини Косова којим смо на кратко извукли Трепчу из стечаја и добили на времену да са међународним стручњацима донесемо адекватан закон којим би се комбинат стабилизовао и постао профитабилан", рекао је Тачи на конференцији за новинаре после разговора са шефом аустријске дипломатије Себастијаном Курцом, преноси РТК2. Тачи је додао да се "о питању Трепче неће преговарати са другом земљом (Србијом), јер је Трепча богатсво Косова". Приштински лист "Коха диторе", раније данас, оценио је да је косовска извршна власт одустала је од намере да, највећи привредни гигант, Трепчу претвори у јавно предузеће и одлучила да њен статус промени само уз сагласност Срба. Лист наводи да је дошао у посед нацрта споразума о преузимању предузећа Трепча, којим се као страна у доношењу одлуке уводи локална власт са севера, која не признаје државност Косова. "Српски представници у влади то сматрају за достигнуће, јер је то, како су рекли производ преговора са другим члановима коалиције. Премијер Иса Мустафа је ћутањем одговорио на питање у вези попуштања под притиском Срба", наводи "Коха диторе". Према писању листа, Косовска влада се предала пред притиском Србије и Листе Српска у вези статуса комбината Трепча.
Прочитајте још:Шешељ: Колинда ми обећала атомски секс!
"Одустала је од намере да домаћи гигант врати у државно јавно предузеће и одлучила да његов статус промени само у договору са Србима", пише "Коха диторе". Нацрт Закона о изменама и допунама Закона о јавним предузећима, који је прошле недеље послат Скупштини, а који је био на дневном реду за гласање у понедељак, предвиђао је да се Трепча претвори у државно јавно предузеће. Лист наводи да су српски министри у косовској влади након посете Београду, заједно са званичницима Владе Србије запретили протестима, довођењем дијалога Београда и Приштине у опасност и повлачењем из Косовске владе. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА