Најновије

Чомски за Си-Ен-Ен: ...а '99 сте хвалили напад на РТС!

ЊУЈОРК - Амерички лингвиста Ноам Чомски довео је у питање искреност залагања Запада за слободу говора после недавних терористичких напада у Француској. Чомски је за Си-Ен-Ен навео да је Запад покренуо пропагандну кампању поводом напада на француски магазин Шарли Ебдо.
Ноам Чомски (Фото: pressclub.ch)

Ноам Чомски (Фото: pressclub.ch)

Насупрот томе, Чомски је подсетио на неколико примера убијања новинара широм света који су изазвали малу пажњу, или су реакције у потпуности изостале. Он је поменуо напад НАТО-а на Радио Телевизију Србије 1999, у којем је убијено 16 новинара. Тај напад, истакао је Чомски, западни медији никад нису осудили - штавише, похвалили су га као „изузетно важан и... позитиван развој“ будући да му је циљ био „поткопавање режима Слободана Милошевића“. Чомски се такође осврнуо на неморалан насртај Израела на Газу прошлог лета у ком су многи новинари страдали, већина у јасно обележеним аутомобилима медија. Он је рекао да „злочинства израелског режима често пролазе непримећено у западним медијима“. Такође је питао како то Француска брани слободу изражавања „када француска влада систематски крши слободу говора“, пошто је у тој земљи, поред осталог, „кажњиво поставити питање о обесправљивању ромске заједнице и ужасним животним условима афричких избеглица“.
Прочитајте још:Чомски: Запад својим потезима приближава Кину и РусијуОво су 10 опробаних начина манипулације масамаЧомски: Амерички ратови највећи терористички напади
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА